2016: 133 – Den man älskar av Mari Jungstedt

Jag har inte läst något av Mari Jungstedt på ett tag – jag vet inte riktigt varför, för det finns en hel hög som jag inte läst ännu. Misstänker dock att det är på grund av dåligt utbud på loppisar – och på att de inte finns på Nextory. Men sedan BookBeat kom in i mitt liv är de lättare tillgängliga! 
 
Och lättillgänglig är ett bra ord för att beskriva även denna bok – jag läste den i ett par sittningar, eller liggningar snarare – det flyter på och det är alltid skönt. 
 
Förlaget skriver: 
 
Mäklaren Sanna Widding har fått i uppdrag att inspektera en anrik gård i Bunge socken på norra Gotland. I samma stund som hon stiger in på tomten märker hon att allt inte är som det ska. Dagen därpå hittas hon mördad i ett vattenfyllt kalkstensbrott inte långt därifrån.
 
Gården vilar på djupa och mörka hemligheter som långsamt stiger upp till ytan medan familjen förbereder sig på att sälja den. Kriminalkommissarie Anders Knutas är tillbaka på heltid vid Visbypolisen. Han och kollegan Karin Jacobsson dras in i en serie omskakande händelser där en okänd gärningsman hela tiden ligger steget före.
 
Ja – det är puttrigt, sådär. Vissa delar naturligtvis ganska hemska också, men i stort så flyter det på i lagom fart. Ett par saker listade jag ut innan de avslöjades, vilket inte hör till vanligheterna för mig och deckare, men det gör då rakt ingenting. Det är trevlig läsning – och precis vad man förväntar sig. 

En tanke på “2016: 133 – Den man älskar av Mari Jungstedt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s