2016: 53 – Mitt hjärta går på av Christoffer Holst

Åh! Varför tog det mig så lång tid att läsa denna? Helt ljuvlig
 
Chavve är 22 år, konditor och flyttade till Stockholm från Gotland för tre år sedan. Han är troligen stadens ensammaste romantiker, har knappt några vänner och varje kväll slutar med bakverk och Titanic. (Därmed titeln – jag förstod att det var en direktöversättning förstås, men jag kunde inte riktigt fatta vad boken kunde ha med den att göra. Nu vet jag!) 
 
På andra sidan vattnet finns Pontus i sitt pojkrum hos sin lagom normala familj. Skådespelardrömmarna har han lagt på hyllan, och istället besväras han av tvångstankar, hypokondri och paranoia. 
 
Av en slump – förstås – träffas de genom en app som jag antar liknar Tinder, och de blir hastigt en stor del av varandras liv – men slits lika hastigt isär, när krisen kommer till Pontus. Men Chavve ska inte ge upp. Han har en plan… 
 
Jag lyssnade även på denna bok, uppläst av två olika killar – väldigt bra läst, också, ska sägas. Det är en så söt bok! Och jag älskar verkligen att det inte görs någon affär av att det är en relation mellan två killar som skildras, utan just att det är en kärlekshistoria. Punkt. 
 
Älskade varenda sekund. Det är en underbar bok. 

En tanke på “2016: 53 – Mitt hjärta går på av Christoffer Holst”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s