2016: 4 – Simon and the Homo Sapien Agenda av Becky Albertalli

Författaren Andrew Smith har blurbat på framsidan av Simon and the Homo Sapien Agenda – ”A remarkable gift of a novel” – och jag kunde inte hålla med mer. Vilken pärla! 
 
Simon Spier är sexton år och gay – men inte öppet. Den ende som egentligen vet är mailkompisen Blue, som han kommit i kontakt med genom skolans Tumblr-konto. Simon vill inte ha något drama i sitt liv – förutom på scenen i skolmusikalen. Men en dag hamnar hans mailkonversationer i fel händer, och personen som kommer på honom sätter igång en utpressningsplan – han vill att Simon ska se till att han får ihop det med Simons tjejkompis Abby. 
 
Nu måste Simon kliva ur sin bekvämlighetszon – på fler än ett sätt. Och det blir inte enkelt. 
 
Men det blir fantastiskt roligt! Samtidigt som det är varmt och väldigt fint och inkännande. Hela vägen igenom, faktiskt. Jag älskade den, och den är redan nu en stark contender till platsen som Månadens bästa bok hos Mias bokhörna
 
Becky Albertalli är en helt ny bekantskap för mig, och jag hoppas på att göra närmare och tät bekantskap med henne för jag är oerhört imponerad av Simon och hans värld. Så himla bra. 

7 reaktioner till “2016: 4 – Simon and the Homo Sapien Agenda av Becky Albertalli”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s