Juno ❦ ❦ ❦ ❦

 
Man missar mycket när man ”tror att man inte gillar film så mycket”. Till exempel guldklimpar som Juno. Som jag förmodligen hade fortsatt att missa om det inte hade varit för att jag av en slump såg Nick and Norah’s Infinite Playlist och sedan googlade jag väl på Michael Cera, eller något… jag vet inte. Det har ingen betydelse men jag är oerhört glad att jag fick tipset om den. Och att den fanns på tyska Netflix! 
 
Vilket förstås orsakade problem då jag inte kunde se klart innan internet dog dagen innan jag åkte hem… så jag fick se klart på någon knackig streamingtjänst. 
 
Men det funkar ju också. 
 
Detta är den raraste, roligadte och mest sarkastiska film jag har sett, tror jag. Juno är 17 år och blir oplanerat gravid med bästa kompisen Paulie Bleeker. Hon bestämmer sig för att behålla barnet, men att adoptera bort det vid födseln och sätter genast igång med jakten på de perfekta adoptivföräldrarna. 
 
Skådespelarna är så himla bra! Man blir alldeles förtrollad, särskilt av Ellen Page och Michael Cera – men även av Junos styvmamma. Otroligt bra. 
 
Och musiken sedan! Kimya Dawson och Belle & Sebastian, need I say more? Jo, det gör jag faktiskt, ni måste se slutet.
 
 
Spoilar väl ingenting, direkt, men ja. Ni får bestämma själva om ni inte har sett såklart, men det är så FINT. 

0 reaktioner till “Juno ❦ ❦ ❦ ❦”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s