2015: 215 – Grenar av gift av Erin Kelly

Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag först fick höra talas om Grenar av gift av Erin Kelly – men när vi träffades i bokcirkeln i november visade det sig att ingen hade skrivit ner några förslag på ny bok, och jag hade en stund över innan vi sågs så bläddrade igenom min app – där jag hittills sparat de böcker jag vill läsa i hyllan – läste ”baksidestexten” och tyckte att den lät intressant, och det blev ett enhälligt beslut. 
 
Såhär står det på baksidan: 
 
”London 1997. Toppstudenten Karen möter den bohemiska och glamourösa Biba och blir som förtrollad. Hon flyttar snart in i det förfallna huset som Biba och hennes bror Rex delar och sugs in i deras värld med vin, fester och brutna tabun. Det blir en underbar sommar. Men alla somrar har ett slut och i slutet av den här sommaren är två personer döda.
Tio år senare har Karens sommar hunnit ifatt henne. När hon och nioåriga dottern Alice hämtar Rex från fängelset där han tillbringat de tio senaste åren är hon beredd att göra vad som helst för att hålla ihop familjen.”
 
Så – här finns alltså: 
 
a) London (dessutom den biten av stan där jag bodde under sista tiden – flera ställen som nämns känner jag till hur väl som helst, en av gatorna som ofta nämns gick jag över typ… varje dag) 
b) akademia
c) underligt syskonförhållande
d) dekadens
e) psykologisk spänning 
 
– med andra ord fastnade jag ju redan vid baksidestexten. 
 
Och ja, du som har läst To my love som jag pratar om hela tiden förstår kanske att det finns vissa likheter här också. Fast ändå helt annorlunda. 
 
Jag längtade liksom hela tiden efter att få läsa vidare. Jag läste mitt i natten om jag vaknade till, före jobbet, på lunchen, överallt. Helt fantastisk! Och jag ska läsa allt annat av Erin Kelly så fort jag kan –  fast måste ha en liten paus först tror jag. Rekommenderar verkligen Grenar av gift till – tja, de flesta. Här finns nämligen det mesta man kan önska sig. Utom poliser – det hade behövts lite fler poliser. 
 
Originaltiteln är The Poison Tree, taget från William Blakes dikt. Läs gärna den också. Och så har den blivit TV-serie också! Jag har inte sett den ännu, men jobbar på det. 

4 reaktioner till “2015: 215 – Grenar av gift av Erin Kelly”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s