2015: 45 – Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn och David Levithan

Detta var min första bekantskap med David Levithan. Jag kan garantera att det inte blev den sista. Så. Jäkla. Bra. 
 
Dash och Lily är två tonåringar från New York som inte känner varann, men som båda råkar vara ensamma i stan över jul. Lilys föräldrar har åkt till Fiji för att fira silverbröllopsdag och lämnat henne i storebror Langdons vård – men han är mer intresserad av att spendera tid med sin flickvän. Dashs föräldrar tror att han firar hos den andre. 
 
Något de har gemensamt är att de båda gillar att hänga på The Strand Bookstore vid Union Square. (Det mest fantastiska ställe jag någonsin varit på, eller ett av dem – de har 29 hyll-KILOmeter böcker!) 
 
När Langdon tröttnar på att underhålla lillasyster kommer han på en plan för att hon ska träffa någon. Han skaffar en röd Moleskinebok där hon skriver ledtrådar och utmaningar, för att placera ut den på Strand för att se om någon plockar upp den och följer anvisningarna så att boken kommer att komma tillbaks till henne. Boken passerar seedan massor av olika personer och ställen, med nya utmaningar och ny information i. 
 
Dash får till exempel sitta i tomtens knä på Macy’s, och Lily går på ortodoxt judiskt disco mitt i natten på julafton… 
 
Det är förstås lite förutsägbart – men ändå inte riktigt så enkelt som man kanske kunde tro. Det är hur som helst en ofantligt varm, trevlig och rar bok, och jag älskade den högt och rent! Dessutom fick jag julstämning av den, mitt i vackra maj 😉 
 
Jättefint. Jag är tokig i Levithan redan och kommer att försöka suga i mig precis allting av jag kan hitta av honom. 

2 reaktioner till “2015: 45 – Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn och David Levithan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s