2015: 44 – Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant

Sist vi lämnade Emma Sköld och systern Josefin i Visning pågår var Emma höggravid med mäklarsambon Kristoffer. När vi träffar henne igen har hon legat i koma i fem månader efter en svår ridolycka då dottern Ines var fyra veckor gammal. 
 
Under Emmas frånvaro har Kristoffers före detta flickvän Hillevi nästlat sig in i hans liv och agerar extramamma åt Ines. Hon har själv förlorat ett barn, och Kristoffer låter henne hållas – på villkor att hon absolut inte går utanför lägenheten med flickan. Men Hillevi har andra tankar – och absolut ingen lust att släppa ifrån sig ansvaret när Emma väl vaknar ur koman. 
 
Kristoffer tror att hon går hemma på dagarna, men sanningen är att hon har tagit ett städjobb på sjukhuset – allt för att hålla koll på Emma. Emma i sin tur börjar få minnesbilder, drömmar och starka känslor av att något inte är som det ska. Hon ber sin gode vän och kollega Nyllet att hjälpa henne att ta reda på sanningen – vilket bara gör det hela ännu trassligare. Hennes pappa, pensionerade polismästaren litar nämligen inte ett ögonblick på Nyllets intentioner. 
 
Jag tycker att Sarenbrant är väldigt bra. Detta är en kuslig deckare som utspelar sig till stor del på ställen där man väl tänker att man är säker. Men inte… 
 
Min enda invändning här är att det känns som om språket har blivit lite tråkigare än tidigare – kortare och ”choppigare” meningar som påminner mig om Denise Rudbergs chick-lit. Men – det är inget som förtar att boken är bra, definitivt inte. Jag gillar den och ser fram emot mer Sarenbrant – och det lär det väl bli! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s