2014: 174 – Morden i Badgers Drift av Caroline Graham

 
Jag tittar ju väldigt gärna på Midsomer Murders men har inte läst någon av böckerna förrän i lördags. Detta är den första, och den som blivit inröstad på listan av de hundra bästa kriminalromanerna någonsin. 
 
Och det är välförtjänt! Jag har sett avsnittet som grundas på boken ett par tre gånger och det är ett av mina favoritavsnitt, särskilt för att de har lyckats så himla bra med karaktärerna. Nu när jag läser vad som ligger till grund är jag ännu mer imponerad – Dennis och Iris Rainbird är så perfekt modellerade att det är inte klokt. 
 
Precis som man väntar sig i Midsomer är det läskigt och mysigt på samma gång. Troy framstår som en värre knöl än jag tänker mig honom i serien (men jag har sett överlägset flest avsnitt med Jones, så jag kanske förväxlar dem lite) och jag vet inte om jag riktigt kommer ihåg att Mrs B är så dålig på matlagning i serien, men jag minns nog fel för när jag läser ett synopsis så är det visst så – i alla fall i detta avsnittet. 
 
Hur som helst, skickligt hopknutet, helt omöjligt (nästan) att lista ut och otroligt underhållande. Strålande kriminalroman, precis som väntat! Dessutom i väldigt bra översättning av Elin Dahlqvist, vilket spelar stor roll här tycker jag! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s