2014: 74 – Väster om Vinga av Viveca Lärn

Här kommer äntligen uppföljaren till Öster om Heden

 
Persongalleriet är detsamma, med ett par tillägg – som Margaretas konstlärare Marcel, och Holgers hyresvärdinna Dolores Svanskog. 
 
Det är Göteborg, det är Vinga och det är Skagen – alla underbart beskrivna. Det är delvis tack vare denna boken som jag blivit så sugen på att promenera i stan, och gå på Konstmuséet, och Botaniska och Trädgårn. Det är så härligt att bli inspirerad! 
 
Dessutom älskar jag de totalt helgalna karaktärerna som dyker upp. Och resonemangen som pågår i folks huvuden. Och vissa bitar är så roliga att man gapskrattar – men på sina ställen blir det väldigt sorgligt också. Jag undrar fortfarande över en bit i slutet, men jag antar att det får vara öppet. 
 
Men – jag hade för mig att någon sa att Öster om Heden skulle möta Saltön i denna boken, men det har jag väl missuppfattat då. 
 
Det kanske inte är något litterärt mästerverk direkt, men det är en trevlig och mysig roman som jag är glad att jag köpte i förra veckan! 
 
 

0 reaktioner till “2014: 74 – Väster om Vinga av Viveca Lärn”

    1. Ja, det måste du verkligen göra! Öster om Heden och Väster om Vinga är de senaste vuxenböckerna, men även Vi möts vid Röda Sten och Kvinnan som var en fyr är läsvärda – för att inte tala om Saltön-böckerna då som jag avgudar och läser om ofta och gärna! TV-serien är också riktigt bra.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s