007 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle

007 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle


Alltså. Som jag har sagt förut så påminner nästan alla låtar mig om något. Sån är jag. Likadan med dofter och smaker, jag kan lätt bli förflyttad till andra tider och platser bara av doften av en särskild tvål eller maträtt.
Men det första som hoppade in i skallen på mig var Alabama Song av The Doors. Efter det tidiga mötet mellan Sverige och England i fotbolls-VM 2002 (av någon anledning kändes det legitimt att dricka cider and black mitt på blanka förmiddagen bara för att det var fotboll) och en liten tupplur hemma hamnade vi på TGI Fridays där Mårda jobbade och kunde fixa två-för-en-hamburgare till lunch. Deal, sa vi. Och sjöng Alabama Song till rytmiskt bankande med besticken på bordet. Inte spiknyktra säger du?
Det hände en massa annat roligt den dagen också visserligen, mycket av det hela musikrelaterat, så jag kanske skulle nämna att jag och Mattias rusade runt en rondell i Hyde Park och sjöng hårdrocksversioner (?) av en massa Belle & Sebastian-låtar, fuelled by någon fruktansvärd whisky från Threshers och en share-size coke. The Stars of Track and Field till exempel. Sedan blev vi utslängda av en kvinnlig polis på cykel. Vi kunde väl inte veta att parken stängde på natten heller?
Det var tider det. Fast det är rätt skönt att inte hållla på riktigt så hardcore längre 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s