Livets resa, påsk och lite annat

Ja, som sagt – jag ligger gräsligt efter med bloggen! Det har varit intensiva jobbveckor, och när jag inte har jobbat har jag varit ledig – båda tillstånden har gjort att jag inte velat sitta vid datorn på fritiden. Men idag är jag ledig och vill äntligen få upp mina bilder från vår resa! Det är en riktig bildbomb, så om du inte är på wifi nu kanske du vill vänta… 😉 
 
Men nu kör vi! 
 
 
 
Firade ledighet med att bli serverad fantastiskt god middag, ugnsstekta kycklingklubbor med baconlindad sparris och vitlöksoliver. Så gott! 
 
 
07:30 gick bussen från Göteborg. Inte så många passagerare på plats ännu, man stannar på diverse ställen utmed västkusten och i Malmö kliver alla från Stockholm och andra östra regioner på och sällskapet blir fulltaligt. Tror att vi var 35 personer på denna tripp 🙂 
 
 
Detta är min tredje resa mot kontinenten med Rolfs, och man stannar alltid på Hallandåsens Rasta för frukostpaus på vägen ner och middagsrast på vägen hem. Dessa skyltar på toaletten känns alltså väldigt mycket semester för mig numera 😉 
 
Sista svenska kaffet på ett tag… 😉 
 
 
Och videungar! Här är det fortfarande lite vintrigt och kargt, det förändrades snabbt väl nere i Skåne. 
 
 
Malmö! 
 
 
 
Danmark! 
 
 
Vi tänkte dela en portion med två grillkorvar och pommes frites på färjan mellan Rödby och Puttgarden. De hade slut på grillkorv och erbjöd currywurst, så vi tänkte väl att de skulle ersätta korvarna med sådana – icke, vi fick två gigantiska portioner med pommes och currywurre istället. Det gick ju också bra men rackarns, vad mätt och go man var efteråt… 
 
 
 
 
 
 
Tyskland är ju alltid mysigt och allmänt speciellt… vi bodde på samma hotell i Bremen första natten som jag bodde på i somras på väg till Frankrike – vi återvände även hit sista natten. Jättefin stad! 
 
 
Minns denna soffa med värme! 
 
 
God mat – sparrissoppa med strimlade soltorkade tomater, kyckling och en god liten tiramisuaktig bakelse. 
 
 
Detta är så roligt. Lyckades äntligen leta reda på denna på biblioteket för att den var nästa titel på min TBR, och det kan ju passa bra på resande fot. Sedan hittade jag den på min iPad – och väl hemma igen hittade jag den i svensk pocket i en skokartong med ”käcka grejer”. Jaja. Den blev läst, i alla fall! 
 
 
Frukost! Vägde nästan upp det usla kaffet. 
 
 
Beklagade mig för att det var så svårt att välja när de hade båda min favoritjuicer – osötad grapefrukt och tomat – Johannes löste mitt problem genom att hämta en av varje åt mig 🙂 
 
 
 
 
 
 
Nordsjövallen – en 32 kilometer lång vall med motorväg uppepå. Det blåste som bara den, men det är en väldigt speciell plats. Det tog inte lång tid att ta sig mellan Bremen och norra Nederländerna! 
 
Härifrån styrde vi kosan till Zaanse Schans, som är en sorts friluftsmuseum med holländsk kultur – väderkvarnar, osttillverkning, träskomuseum och så vidare. Osttillverkaren Henri Willig visade sig finnas lite överallt i Nederländerna sedan, men här hade de en gigantisk butik där man kunde gå runt en sorts disk och smaka sig fram. Mums! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från Schansen åkte vi mot Amersfoort, där vi hade vår bas under dagarna i Nederländerna – men först var det ju dags att försöka leta rätt på Blomstertåget, som går genom landet just 13 april. Vårt fantastiska radarpar till chaufför och guide kom på ett perfekt ställe och vi hittade en bra plats utmed vägen. Men det var så KALLT! Jag som aldrig fryser höll på att tappa känseln både här och där. Men det var så värt det! Otroligt att allt är gjort av blommor. 
 
Dessutom stod vi precis bredvid stora hyacintfält, så vi fick chans att smyga omkring lite där också – tills det kom stränga vakter på polis och skrek lite om att man inte fick så för nära. I mitt minne ropar de ”Raus! Raus!” men det är nog inte helt och hållet sant… 😉 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Otrolig upplevelse! 
 
 
 
På kvällen fick vi god mat – tomatsoppa och crème brûlée – och något emellan som jag inte minns, men jag är rätt säker på att det var kyckling, ty det uppstod klagomål kring kyckling två dagar i rad… för min del är väl kyckling en av de saker jag gärna kan äta många dagar i rad, men det blev jättebra. 
 
Dagen därpå var det alltså dags för resans höjdpunkt, för mig i alla fall – Keukenhof, de gigantiska botaniska trädgårdarna i Lisse. Nu kommer en GIGANTISK bildbomb här – och kanske en överraskning, för den som inte följer mig på Instagram och / eller är Facebookvän…
 
 
 
Ser lite lidande ut här och det var faktiskt kallt på förmiddagen, men artade sig till en fantastisk vårdag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På andra sida av denna lilla bro fanns en bänk… 
 
 
…och där förlovade vi oss ❤ ❤ ❤ (Bilden är från dagen därpå, men det var här det skedde!) 
 
 
 
En flod, som livet, kanske? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I rätt sällskap och rätt miljö är även en mycket enkel Gouda-macka en gourmetmåltid ❤ 
 
 
 
En helt gudomlig dag! Det riktigt hoppade färgklickar framför ögonen när jag slöt dem på väg ”hem” till Amersfoort i bussen. 
 
 
På kvällen fick vi en enormt god men gigantisk bit getost med honung och valnötssallad, lax och rostade grönsaker, och en liten bakelseaktig historia, mycket gott. 
 
Dagen därpå styrde vi kosan mot Amsterdam, som vi startade med en båttur, sedan några fria timmar och sedan ett par timmar på Rijksmuseum. Fantastiskt! Jag älskar Amsterdam, har inte varit där sedan 2004 men det är så himla trevligt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna klocka kallas Crazy Jack, så den aldrig gick rätt då det begav sig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade denna liggande helt random i en gränd… mycket udda. 
 
 
Besök i fina Stephen & Penelope! 
 
 
Kunde omöjligt stå emot denna fina pin! 
 
 
Välbehövligt kaffe och varm macka till lunch på ett mycket hipstrigt kafé efter att ha knatat runt på loppis. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stärkte oss på väg till museet med jellybeans… 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så trött på kvällen men kom ihåg att fota efterrätten… 
 
 
 
Och hittade en sådan där drömfåtölj som jag vill ha i lobbyn som jag var tvungen att få vräka mig i ett tag. 
 
 
 
Gick en liten sväng i närområdet innan läggdags. 
 
 
På väg mot Bremen via dagens stopp, på en sparris- och jordgubbsfarm, hittade vi en tapp som hade a) gratis toalett, inte vanligt i Tyskland b) Bankomat c) Diet Vanilla Coke!!! Detta är numera min favoritmack. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sparrisplanta! 
 
 
 
 
Helt O T R O L I G sparrissoppa till lunch! Alla bad om receptet men kocken var motvillig. Jag tror att det handlade om enorma mängder smör och grädde, personligen… 
 
 
Och en underbar efterrätt på fjolårets jordgubbar. 
 
 
Väl framme i Bremen fick vi lugna ner oss ett tag och sedan fick den som ville följa med på en stadsvandring. Jag såg Bremen i somras och tycker att det är en hemskt fin stad, så vi hängde på upp till Rådhusplatsen och hann in i katedralen, roligt nog, för det var vi för sena för sist! 
 
 
 
 
 
 
Passade på att sätta på oss ringarna igen, för detta var – av olika skäl – datumet som faktiskt är graverat! Resan flyttades ju, och sedan byttes det plats på dagar, så till slut så bestämde vi oss för att förlova oss i tre dagar, 14, 15 och 16 april 😉 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten bit Holland, mitt i Bremen! 
 
 
Föredömligt fruktig efterrätt. 
 
 
Godmorgon Bremen! Nu åker vi hemåt. 
 
 
 
Gränshandeln hade endast två lockelser för oss – lakritstroll och kaffe. Nå, jag köpte blå M&Ms också. 
 
 
Vädra vita vader på färjan. 
 
 
 
 
 
Vacker kisspaus efter Öresundsbron. 
 
Kom hem sent på dymmelonsdagen och mitt på dagen på skärtorsdagen styrde pappa och jag kosan mot Hunnebo för påskfirande. 
 
 
 
 
 
 
Både vackert och gott 😉 
 
 
 
 
Även på långfredagen! 
 
 
Fixade påsknaglarna. 
 
 
Souvenirer från Keukenhof ❤ 
 
 
Modern och fadern rökte fläsk! Så gott. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bok- och mustmys efter en hyfsat rejäl promenad inklusive blåsippor! (Ja, jag har köpt en Storytel Reader nu, det funkar faktiskt sådär med iPad och solljus…!) 
 
 
Senap från Zaanse Schans! Mycket god, smakade rätt likt dijonsenap – senapsfröna hade alltså malts i kvarnen där. 
 
 
På väg till påskefyren. Några ligister (ja jag kan fulare ord egentligen men…) hade satt eld på fyren på natten till påskafton, så folk gick man ur huse för att bygga upp en ny, av träskrot och ris och sånt. Och det blev! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Otrolig kväll! Havet som en spegel. 
 
 
 
Påskdagsstickning i solen. Jag ska berätta vad det blev snart, den ska skickas iväg, förhoppningsvis imorgon! 
 
 
Ingen orkade efterrätt på påskafton, så vi byggde pavlova till eftermiddagskaffe på påskdagen istället. Yum yum. 
 
 
 
 
 
 
På annandagen var jag nere på stan en sväng och gjorde lite ärenden på förmiddagen och sedan… 
 
 
…mot Askimsbadet! Japp – det var så många i mitt flöde som badade under påsken att jag kände väldigt tydligt att det brådskade med badpremiären 🙂 
 
 
 
 
Jajamen! 
 
 
 
 
 
Ställde till med lite påskmiddag även på Högsbohöjd på måndagskvällen ❤ 
 
 
På tisdagen fick vi finbesök på eftermiddagen – då är det klart att det ska serveras vattenmelonsorbet! 
 
 
Jag var sugen på sallad till middag, även om det nu råkade bli så att det var kyckling och bacon i den… 😀 
 
 
Onsdagsmorgon. Så fint. 
 
 
Jag var och vaccinerade mig på eftermiddagen och tog en lite underlig väg hem. Hittade ett av de gamla Högsbotorpen på vägen! Får utforska dem lite närmare en annan dag. 
 
 
 
 
På kvällen var Metta och jag på releasefest för Viveca Lärns underbara Sladdisen, som jag lyssnade färdigt på idag, på Hôtel Eggers. 
 
 
Enkel middag – men något av det bästa man kan få. Rökt makrill och sparris! 
 
 
Liknande till lunch dagen därpå, då jag jobbade hemifrån med att ställa i ordning 1250 reseprofiler i vårt system… 
 
 
Träffade J en snabbis när han var på väg till jobbet och jag på bokcirkel – och han hade köpt persikocola till mig! Det är kärlek det. 
 
 
 
 
 
Vi läste sci-fi och bestämde oss således för att ses på Steampunk Bar för vår träff. Mycket bra val! Fantastiskt trevligt. Och GOTT! 
 
 
I fredags var det hög tid att testa denna, väldigt god men slår nog ändå inte Piggelin… 
 
 
 
Middag på Duy-Tan efter jobbet, och sedan var det dags att ta oss till TV-huset och inspelning av Doobidoo! 
 
 
Eftersom folk inte har vett till att köa fick vi inte sitta tillsammans, och det var tråkigt – de borde verkligen inte ha fri sittning när människor sätter sig som om de fullständigt saknar hjärnceller. Men men, det var trevligt ändå fast jag hade en manspreadande galning från Orust bredvid mig. 
 
 
Min lördags startades som så ofta tidigt med kaffe och bok. Detta är boken som vi ska läsa gemensamt inför helgens resa till Gent, även denna läste jag ut i morse och gillade mycket. Mer om den snart 🙂 
 
 
Det ösregnade större delen av dagen, så det var mycket Netflix och stickning under lördagen. Såg klart Störst av allt och så filmen The Perfect Date och några avsnitt av ganska bisarra men rätt bra Bonding
 
 
Lagade en variant på kyckling som mamma brukar göra till kvällen, med bacon, purjolök och röd paprika. 
 
 
 
På söndagen var sconesen tillbaks! Alltså, så löjligt gott det är. 
 
 
There’s a new sockerfri rosa Fanta in town! Inte lika god som Pink Grapefruit, men god! Smakar typ hallonsoda. Jag är tacksam för goda sockerfria drycker till sommaren. 
 
 
Såg äntligen The Wife! Älskade den. Glenn Close var helt otrolig. 
 
 
Såg även de sista Seinfeld-avsnitten, som ingen av oss sett i sin helhet förut (tror jag). Och något mer, men jag vet inte vad det var nu… vi började se Call me by your name på kvällen också, men den får vi se klart imorgon eller något. 
 
 
Är det söndag så är det! Fantastisk köttfärssås, med chilioliver, paprika och svamp. Och rädisor och padrones till. 
 
 
Igår åkte jag in till stan för att äta lunch med en kär f.d. kollega och möttes av detta vackra i Lindholmsallén! 
 
 
Idag är jag ledig tack vare arbetstidsförkortning! Startade långsamt med kaffe och bok på sängen, och fick sedan ett ryck och snörade på mig träningsskorna och knatade ut i 1½ timme. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En Piggelin är en perfekt belöning efter fem ganska svettiga kilometer! 
 
Idag har jag annars ägnat mig åt tvätt och fix hemma. Ska åka ner och lyssna på vårsånger vid Hôtel Eggers om ett par timmar – och försöka komma ikapp med bloggen, förstås! Trevlig Valborg, go’vänner ❤ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s