Är det verkligen redan mars?

Ja huj vad tiden flyger förbi. Det är full fart för det mesta, och när det inte är det njuter jag väl av att inte sitta vid datorn, helt enkelt. Men idag är det snöblandat regn och lite allmänt grått, så det känns inte direkt som om det sprudlar av vår… nåväl. Det är ju faktiskt fettisdagen! Får se om det går att klämma in en semla i eftermiddag. 
 
Lite catch-up på veckorna som gått kan vi väl få till, i alla fall! 
 
 
 
 
 
Fredag för två veckor sedan firade vi Emmelies födelsedag på Barley’s på Kvilletorget, Line, Andrea, Fia, Andreas hund Humla och jag. Aldrig varit där förut men går gärna dit igen! Så trevligt och gott! Den där lilla högen pico de gallo på hamburgaren fick mig sedan att äta pico de gallo till alla måltider i flera dagar. Vilket säkert omgivningen njöt av i stora drag. (Tips: Mata dina nära och kära med samma mat när du tänker äta mycket rå vitlök.) 
 
 
 
 
Vitlök eller ej, men morgonen därpå fick jag nybakta scones med cream cheese och körsbärsmarmelad till Melodikryssfrukost! Så fantastiskt gott. 
 
 
Jag löste Palmemordet… 
 
 
…och gjorde en pico de gallo-inspirerad sallad. 
 
 
Var mycket god till en pastapytt med citronsalsiccia och mycket grönsaker! 
 
 
 
 
Solnedgång – pyjamasbyxor – fruktig kvällsmat ❤ 
 
 
Och fruktig frukost på söndagen, inför Sci-Fi World-mässan med Metta och Linda. 
 
 
Lajvade 90-tals-tonåring med olikfärgade naglar och rosa strumpbyxor. 
 
 
Myset! 
 
 
 
Om det var osökt tål väl att diskutera, men på kvällen tog jag mig äntligen för att fixa en gratismånad på D Play så att jag kan få komma ikapp med The Big Bang Theory, som jag ju verkligen älskar men ligger tre säsonger efter med. Utmärkt underhållning till lite stickning eller korsord, korta, käcka avsnitt och det är ju roligt fortfarande. 
 
 
 
Söndagskväll. 
 
 
 
Förra måndagen gick jag på mitt första spinningpass på evigheter! Var något skeptisk först och det gjorde gräsligt ont i ändalykten, men jag har beställt vadderade brallor och kommer absolut att gå på det passet igen, så fort det funkar i tid 🙂 Igår gick det inte, men nästa vecka hoppas jag hinna. 
 
 
 
Släppte ner håret och såg ut som någon i Dallas 😉 
 
 
Fick flädertonic till maten! Mycket gott. 
 
 
Maten var också god, men svårfotograderad… kolja i ugnen med Karl Johans-risotto och bönor till. 
 
 
Och vilken morgon va? Jag klättrade upp på en kulle på väg till bussen för att knäppa denna 🙂 
 
 
Förra tisdagen gick jag på ett Core-pass på lunchen och stärkte mig med denna efteråt. Hoppas att Froosh, som jag tror är sansade människor, menar ”åh, tänk på en härlig strand” snarare än ”åh, ät frukt och var snygg på beachen”. Jag ger dem the benefit of the doubt här…! 
 
 
 
Minestrone! Det har jag aldrig lagat förut men det var roligt. Och gott, särskilt med ett fantastiskt olivbröd till. 
 
 
Jag bad Johannes hugga denna åt mig på bokrean, utan att tänka på att det var en pingvin på omslaget! Discopingvinen approved. 
 
 
En annan middag, kanske i torsdags, med torskrygg i ugnen och en sallad med mango, avokado, tomat och allt möjligt gott. 
 
 
I fredags jobbade jag hemifrån och då får man ju de bästa frukostarna alltså! Mango och kokoskvarg… mmm. 
 
 
 
 
Passade på att gå på yoga i Majorna på lunchen och hittade allt möjligt intressant på vägen 😉 
 
 
Hemköp kom med leverans, bland annat bjöd de på en nötbar från Paulúns som satt fint som mellanmål. 
 
 
Johannes kom förbi några timmar på eftermiddagen och vi åt middag tillsammans innan han försvann iväg på stand-up. Jag gjorde citron- och vitlökskyckling som var helt otroligt god, och en sallad på matvete med lite tabbouleh-inspiration. Mycket bladpersilja, tomat, gurka, rödlök, svarta oliver och citronsaft. 
 
 
 
I söndags bar det av till Kil i Värmland för att delta i deras årliga Fårfest! Mycket får, garn, stickning, konsthantverk, mat och annat. Och fint sällskap förstås, vi hade en jättehärlig dag tycker jag. Och jag älskar att åka tåg! Här är vi kanske i Åmål eller nåt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev ett par inköp också, fast jage egentligen inte alls hade tänkt det. Men vem kan motstå? 
 
 
Till kvällen fick jag en fiskgryta med rödspätta, juliennegrönsaker och kapris! Så gott. 
 
 
Och popcorn till Mellon. Heja Arvingarna! Jag har blivit sjukt engagerad. 
 
 
I söndags gick jag upp tidigt och hängde med gamle Proust ett tag innan Vasaloppet satte igång. 
 
 
Så mycket folk! Helt otroligt. 
 
 
Thomas Bodström åkte skidor. 
 
 
Och Johannes kokade blåbärssoppa! Har nog aldrig ätit från scratch förut men det var himla gott. 
 
 
Och björnbärsscones på grahamsmjöl, jag menar… vilken grej. 
 
 
En liten kompis från dagen i Kil ❤ 
 
 
 Snödroppar! Krokus! Det blir nog vår snart även om det fortfarande kommer vad jag just benämnde ”snöblandat bôs” från skyn. 
 
 
I söndags blev det klassisk söndagmiddag, nötstek, rostad potatis med morot, spetspaprika och rödlök, snabbrostade tomater och en rödvinsreduktion som sås. Jag är inte sponsrad men vill slå ett slag för Jacob’s Creek Unvined, alkoholfritt vin. Både det röda och vita är riktigt bra, faktiskt både i mat och i glaset. Det är fint att det börjar bli så lätt att vara alkoholfri, när det finns så mycket gott att välja på! 
 
I eftermiddag har jag ett möte på stan och hinner klämma in ett träningspass efter det och före föreläsning på Göteborgs Litteraturhus om Onkel Toms stuga. En bra dag, trots snöblandat bôs, alltså… 😉 Johannes försår till balkongen idag och jag ”råkade” beställa ett par vår/sommarklänningar igår, samt såg en brevbärare i kortbyxor, så hoppet finns där… 🙂 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s