Smakebit på söndag, 24 februari 2019 – Det kommer aldrig vara över för mig av Mhairi McFarlane

 
Det känns som om Mhairi McFarlane slog ner som en blixt från klar hummel för några år sedan och hon har imponerat på mig ganska genomgående sedan dess. Somligt är bättre än annat, men det är väldgt roligt, välskrivet och rakt – och mycket engelskt, vilket jag förstås gillar. (Hennes förnamn är dock skotskt och uttalas Va-ree, för intresseklubben.) 
 
Jag har läst en hel del ganska tunga böcker på sistone och hade ingen aning om att det var en ny titel på gång förrän den redan fanns tillgänglig i Nextory-appen, så det var ju inget snack om vad jag skulle läsa härnäst – jag satte igång igår morse när jag vaknade tidigt men var tvungen att undvika sociala medier för att inte få På Spåret-resultatet spoilat. Nu på morgonen läste jag hundra sidor till innan jag klev upp och jag gillar den verkligen. 
 
Vi träffar vår hjältinna, Georgina, när hon är på besök på en arbetsplats där hon ska starta sin tjänst om några dagar. 
 
 
 
”Så hör jag märkliga andetag bakom mig och klor som klickar mot trä, och plötsligt sitter jag mittemot en hund som tittar förväntansfullt på mig. Jag känner igen den från minnesstunden, hängmage och bakdel så omfångsrik att det är som om den hamnat i en pöl med sandfärgad päls när den sitter ner. Den har snälla ögon och ett muntert leende och hela hunden verkar säga: Hej, jag är hund. Vem är du? Jag älskar dig.” 
 
Perfekt distraktion i det ögonblicket. Jag älskar alla djur i vanliga fall, och i ovanliga fall är jag ännu mer förtjust i dem. 
 
Hunden lägger en stor tass på mitt ben och jag skakar den högtdligt. ”Nämen hej! Så trevligt att träffas. Vem är du?” Det ser verkligen ut som om den ler mot mig och jag kan inte låta bli att skratta.” 
 
Ur Det kommer aldrig vara över för mig av Mhairi McFarlane, HarperCollins, 2019 
 
 
Fler Smakebitar finns denna veckan hos Astrid Terese
 
 
Hoppas att ni får en riktigt fin söndag. Här dyker J upp om ett par timmar för att få lite kaffe och frukost på hemväg från jobbet. Jag ska på sci-fi-mässan framåt lunchdags (nej, det är inte min grej egentligen men jag vidgar miina vyer) och ikväll blir det stillsamt, ordna lite för veckan och så. Jag har i ett ögonblick av galenskap, bokat mig på ett spinningpass imorgon efter jobbet, så får se över träningsväskan och sånt. 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 24 februari 2019 – Det kommer aldrig vara över för mig av Mhairi McFarlane”

  1. Hej, jag har jättesvårt för böcker som ska vara roliga. Feel-good brukar inte heller funka så jag skyr dem som pesten. Jag vill visst feela-good men jag tycker det är en svår genre. Tack för gullig smakbit och ha en skön söndag

    Gilla

  2. Jeg hadde aldri gjettet at navnet hennes skulle uttales på den måten. Selv etter at jeg har lest det er det vanskelig å se at bokstavene kan bli til noe så totalt anderledes 🙂 Ha en riktig fin søndag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s