Mycket gott och mycket grått

 
Nu kan jag avslöja den mystiska stickningen med den stentvättade garnet – det var nämligen en Fars Dags-present! Som tur är har min dyre fader mindre huvud än jag. (Det har väl de flesta, förvisso.) Jag har hittat på den själv men det blev ju rätt så bra! 
 
 
 
Det är lite grått i Göteborg nu, får man säga. Igår tittade solen fram en stund men det har inte varit mycket av den varan. Jag tar gärna lite klara, soliga dagar nu! Det gör inte så mycket om det är kallt… 
 
 
Bookmark Förlag var snälla och skickade mig Alex Schulmans nya bok i förra veckan! Jag läste ut den idag på morgonkvisten – längre text kommer inom kort. Så himla bra. 
 
 
Fick tips på julgransprydnader på Instagram i förra veckan och kan nu knappt bärga mig tills jag får börja pyssla pynt! Har massor av goda idéer. 
 
 
I torsdags var jag högpresterande från morgon till kväll, och så trött till aftonen att jag gick och la mig klockan 21. Det är inte dumt, det är det inte. 
 
 
Helsdagskonferens i fredags inleddes med en väldigt trevlig smoothie i en rar liten flaska. 
 
 
Det är vetenskapstema på Radisson Blu Riverside! Timglas och böcker och vattnet serveras i en e-kolv. 
 
 
 
 
Restaurangen heter Cuckoo’s Nest, och har lite ”mad scientist”-tema. Och exceptionella Wallenbergare. 
 
 
 
Man är sällan hungrig på konferangs. 
 
 
Jag ville ta med mig lite möblemang hem. 
 
 
Men vad vill Berit ha, då? 
 
 
Träffade J på Frölunda Torg efter jobbet och är mycket osäker på Tareq Taylors förkläde. ÄR det ett förkläde? Eller något sorts LCHF-BDSM-plagg? Snälla Hemtex, förklara! 
 
 
Ormen i Essex har kommit i pocket. SÅ SNYGG. 
 
 
 
Ostkaka med jordgubbssylt till fredagsmiddag. Helt perfekt. 
 
 
 
 
På lördagen var det dags för födelsedagskalas och träffa-familjen-session. Vi lagade mat halva förmiddagen – fetaostfyllda köttfärsbiffar, auberginegratäng, rödkålssallad, yoghurtsås, kryddade mammutoliver och denna gudomliga saffranspannacotta. 
 
 
 
 
Allt var mycket trevligt och gick som smort, förutom att barnen inte var helsålda på maten… jaja, sånt får man lära sig! Biffarna – eller SÖTTBULLARNA – gick i alla fall ner. 
 
 
Efteråt drack vi slattar, som sig bör efter ett stort kalas 😉 Vattenhäxa, någon? 
 
 
I söndags var det Fars Dag! Här är jag och min far, kanske 1983. J och jag anlände i Backatorp fram i kvällningen och blev kejserligt matade med spaghetti och köttfärssås… 
 
 
 
…och hallonpaj. Mums! 
 
 
Denna bok avslutas med – sig själv. Älska självdistans. 
 
 
Jag har bestämt mig för att sticka min första tröja och köpte mönster och material i måndags. Ska bli skoj att försöka! Denna ska vara ganska enkel. 
 
 
Lätt middag i måndags, efter alla dagar med god mat och gott fika. Pocherad kyckling och en massa grönsaker. 
 
 
I tisdags fikade jag med Sofia efter jobbet – det var extra mycket Göteborg ute vilket förstås avhjälps med gott te. White Cherry från Dear Tea Society är en stor favorit! 
 
 
En enkel middag även då. Veganska chili bites från frysen och en massa andra grönsaker. 
 
 
Började läsa Beatlesmanifestet, en väldigt rolig och lagom skruvad uppväxtskildring från Island. Ser fram emot att fortsätta! 
 
 
 
I förrgår hade vi finbesök från en leverantör och gick ännu en gång till Cuckoo’s Nest – denna gång vankades det cajunkryddad kycklingfilé med dragonsmör, morotscrudité och potatiskaka med Västerbottenost. Så gott! 
 
 
AW hemma hos J och C, med choklad- och hjortronglögg. Den du! Ruskigt god. 
 
 
 
Husmansonsdag – norsk torsk i ugnen med citron och pepparrot, kokt potatis, äggsås och ärtor. Mmm. 
 
 
Igår kom det chockerande nog lite sol på eftermiddagen och äntligen fick vi se en vacker solnedgång ❤ 
 
 
Det blir fort mörkt dock – detta är strax innan kl 18, vid Mölndalsån… 
 
 
…strax innan Bokbubblarna sammanträdde om Göteborgs schamaner hemma hos Anna. Massa mys och skratt. 
 
 
Tidig start idag – 07:12 landade jag i Sisjöns industriområde efter en ganska intressant busstur, för ett seminarium om interkulturell kompetens. Det är en hjärtefråga för mig, så det var otroligt intressant. 
 
 
God frukost fanns det med! Jag nöjde mig med denna overnight oats, med chiafrön och nötter och grejer. Mums. 
 
 
Och det är inte alla seminarier som tillhandahåller fleecefiltar, det är det inte. 
 
 
Har ni sett denna kartan baserad på World Values Survey? Lika intressant varje gång. Sverige, Landet Lagom, är alltså en EXTREM i världen då vi är mest sekulära och har högst tillit av alla. Det är så intressant att tänka på. 
 
 
Här är orden vi bar med oss därifrån. ”Sätt värde på olikheter” var min mening. Christina, som höll i seminariet, var hos oss och utbildade en kollega i förra veckan också. Hon nämnde ett motto som jag tror kommer ifrån våra systrar på Volvo Cars – ”great minds don’t think alike” – tål att tänka på! 
 
Annars skiner faktiskt solen denna fredag, och ikväll ska jag på middag och sällskapsspel hemma hos Emmelie i Fjärås med Andrea och Line. Det ska bli jättemysigt och jag är glad att vi är just hemma och inomhus, för idag är jag trött och ser redan lite fram emot att gå och lägga mig… 😉 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s