Smakebit på söndag, 4 november 2018 – Frankenstein av Mary Shelley

 
Göteborgs Romanfestival är i full gång! Igår var en heldag, från 12:30 till 22 – idag är ett kortare program, och dagens första programpunkt berör boken som dagens Smakebit kommer ur, nämligen Mary Shelleys Frankenstein. 
 
Boken har funnits i min hylla sedan tonåren men jag har inte kommit mig för att läsa den i sin helhet – nu spenderar jag söndagsmorgonen med att lyssna på en något förkortad version, publicerad av Penguin. Det är ett bra format, faktiskt, jag lyssnade på samma sorts utgåva av Lysande utsikter och Stolthet och fördom för ett par år sedan. Det elementära finns ju med! 
 
 
 
”No one can conceive the variety of feelings which bore me onwards, like a hurricane, in the first enthusiasm of success. Life and death appeared to me ideal bounds, which I should first break through, and pour a torrent of light into our dark world. A new species would bless me as its creator and source; many happy and excellent natures would owe their being to me.
 
No father could claim the gratitude of his child so completely as I should deserve theirs. Pursuing these reflections, I thought that if I could bestow animation upon lifeless matter, I might in process of time (although I now found it impossible) renew life where death had apparently devoted the body to corruption.” 
 
Ur Frankenstein av Mary Shelley, London: 1818 
 
 
  
 
Önskar er alla en strålande söndag! Innan jag får ägna mig åt kultur och frivoliteter ska jag förpassa mig ner i tvättstugan 🙂 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 4 november 2018 – Frankenstein av Mary Shelley”

  1. Jag tycker det är lite jobbigt med den här typen av böcker som man har hört så mycket om att man tror att man har läst den. Har faktiskt ingen aning om om jag har gjort det 🙂

    Gilla

  2. Den har eg berre lese deler av. Det er ganske tilfeldig at eg har hoppa av dei gongene eg har starta, og kvar gong me jobbar med Frankenstein på jobb (norsklærar) får eg lyst til å ta fram boka igjen. Takk for motivasjonen! Lurt med lydbok 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s