Snart semesterslut…

…men vilken semester det har varit! På måndag börjar jag jobba igen, det känns som om jag har varit ledig i flera månader och det känns bara roligt att börja igen. Det känns inte så roligt att gå upp så våldsamt tidigt, men att komma åter i rutiner, att börja träna igen, fixa matlådor och planera veckor och… ja, det blir bara bra! Denna första veckan börjar dessutom min nya chef, och så har vi stor fest på fredag för att fira att vi funnits i fem år. 
 
Men först ska Europride och Kulturkalaset avslutas, det har varit Way out West, det har varit långsamma dagar, det har varit fullpackade dagar, jag har firat 36 år på planeten och bloggen har firat 10 år på blogg.se – vilket jag naturligtvis kom på typ ett på natten och orkade då inte gå upp och skriva något. Jaja. Det har gått bra alla andra år…! 
 
Här kommer en liten bildkavalkad sedan sist jag gjorde ett sådant här inlägg. Har nu planer på att bli bättre på det vardagliga bloggandet – inte bara på söndagar – för även om detta är en blogg om böcker och annan kultur har det även alltid varit en personlig blogg och jag vill fortsätta kombinera detta för det är så himla roligt. 
 
 
Jag startade Way out West med att göra exakt precis detta, och gå på fel spårvagn. Jojo! Kom dock inte så långt bort, en liten kovändning vid Sahlgrenska bara… 
 
 
Först ut för mig var Grizzly Bear. Vi satt i gräset och hade det skönt – jag har bara hört någon enstaka låt av dem tidigare men var imponerad! Vädret var dessutom helt fantastiskt vilket höll i sig hela dagen – alltid roligt på festival, förstås. 
 
 
En Fuck Trump Burgare till sen lunch – vagnen hade mycket snygga stickers i fönstret! Och burgaren var också god. Friterad halloumi och BBQ-sås var godare ihop än jag kunde tänka mig. 
 
 
Jag har knappt hört St. Vincent tidigare men det var riktigt bra. Vilken scenshow! Lite läskig, men effektfull… och jag gillar musiken. Och solskenet, som sagt 😉 
 
 
Och Patti Smith! Alltså, denna fantastiska kvinna. Hon hade, som ni ser, gjort sig illa i handen och spelade förstås inte gitarr själv, men det gjorde ingenting – det var så fint. En blandning av gamla godingar och ett par covers och lite poesi – och så mycket värme och glädje. En riktig höjdpunkt för mig. 
 
 
 
Ja. Vad säger man? Sjukt kul att ha sett Iggy Pop och det var väldigt bra – rösten håller verkligen – men vilken tok. En särskild höjdpunkt var när han lyckades spotta på sig själv, får jag säga. 
 
 
Jag är inget större fan av Arctic Monkeys – tycker att de är ganska tråkiga och inte alls så bra som de får cred för (vilket förstås kan vara för att det är något jag inte fattar, men jag vet inte var i storheten skulle vara) – men såg ändå fram emot att se dem. Men, så pretto och tillrättalagt. Gäsp. Till och med bilderna på skärmarna var i motljus och svartvitt och jag är ledsen men jag tycker inte att de har rätt att vara sådär. Vilket förstås är den gamla indiesnobben i mig som talar, men inte ens de värsta prettobanden på 90-talet höll på såhär. Gäsp, som sagt, men en rund avslutning på första dagen. 
 
 
Redo för dag 2! Såhär mycket smink har jag inte haft på hela semestern 😉 

 
Först ut – Timbuktu! Jag matchade medvetet (inte) scennamnet med mina örhängen 😉 Det var rätt skoj att lyssna på Jason Diakité även om det inte är något jag lyssnar på privat, så att säga, han har ju massor av driv och engagemang i alla fall. 
 
 
Fantastiskt god falafelrulle till lunch. Bästa vitlökssåsen på länge! Vi stod inne hos Naturskyddsföreningen och fick en liten föreläsning av en kille som hette Anton vilket resulterade i att 67% av oss blev medlemmar. Jag har tänkt på hur jag kan göra något för vårt hav på sistone utöver att jag är marinfadder åt WWF (ja, i mammas namn om vi ska vara ärliga men vem räknar) och då känns det ju fint att vara med där. Bra lobbyverksamhet av Anton. Bli medlem du med
 
 
Sedan fina, fina Miriam Bryant på en blomsterdekorerad scen. Jag tycker så himla mycket om henne! Göteborgskt chosefri (ja, jag generaliserar lite men det finns så många bra göteborgare som är som henne), vansinnigt rolig och full av passion. Jag hoppades på att hon skulle göra Ett sista glas, Sven-Bertil Taubes variant på den irländska folkvisan The Parting Glass – och till slut kom den, när vi redan börjat gå bort mot andra scenen och ännu en av mina husgudinnor… 
 
 
…Lily Allen! Det blir ju lite märkligt när hon är ensam på scen – en sådan här scen behöver lite mer folk, så att säga. Men hon är rolig, om än kanske lite spänd, och spelar alla mina favoriter utom Alfie. Publiken var lite sval men livades upp av Fuck You, förstås. Jag njöt! 
 
 
Tack SJ, jag vill att ni och jag är vi så länge ni ger mig gratis kaffe. 
 
 
I skymningen underhöll Fever Ray. 
 
 
Avslutade på bästa möjliga sätt – vid vattnet och Linnétältet med Popsicle. Som, förutom i somliga höga toner, låter precis som de gjorde då det begav sig. En fantastisk dryg timme ❤ 
 
 
 
Dag 3 startade med Markus Krunegård som drog skojiga skämt om vädret i Göteborg (just då var det uppehåll…). Min största behållning med den konserten var ju Miriam Bryant, förstås. De gjorde samma duett som de gjorde på hennes spelning (O A O A E vi förlorade) och det var fint. 
 
 
Little Jinder har något jag gillar och det är kul att ha sett och lyssnat på henne på riktigt, även om jag inte lär börja lyssna på henne privat heller. 
 
 
 
Jag har knappt hört Fleet Foxes tidigare, men oj vad bra de var! Verkligen sprängfyllt med talang och musikkärlek här. Och det var nu det började regna… åh, milde himmel, vad det regnade! 
 
 
Jag har nog aldrig varit så genomblöt i hela mitt liv – åtminstone med kläderna på  men man håller ju sig vid någorlunda gott mod ändå! 
 
 
Thåström fick avsluta detta kalaset för mig – det regnade så fruktansvärt mycket att Arcade Fire fick klara sig utan mig – och det gick nog bra ändå! Otroligt roligt att ha sett Thåström, det var mycket stämningsfullt och en riktig höjdare altogether. Och efter en smått besvärlig hemresa var det fantastiskt skönt att dra av sig alla genomblöta kläder och krypa ner i en varm säng! 
 
 
Söndagen gick i ett väldigt stillsamt tecken – men på kvällen var det dags för bokcirkel. Vi läste Smuts av Katarina Wennstam denna gången och den fick ganska svala recensioner av de flesta. Min text om den kommer inom en någorlunda snar framtid. Mysigt var det, i alla fall! 
 
 
 
I måndags blev det bad! Mycket härligt förstås. Det börjar bli svalare i vattnet, men det är fortfarande riktigt skönt. Hoppas att den här planen på att bada hela hösten faktiskt håller i sig! Vi har någon teori om att man måste bada minst en gång i veckan för att kunna fortsätta utan hastig chock. Håll tummarna! 
 
 
Lagade mycket god fisk på kvällen – torsk fångad av mamma eller pappa (eller annan deltagare, det är visst svårt att se på filén ;-)), ugnsbakad med pepparrot, citron, smör och dill. Bönorna lade jag direkt i formen från frysen, det blev utmärkt. 
 
 
I tisdags hade jag diverse ärenden men hade även tid att stanna till och håna lite särskrivning. 
 
 
En liten andningspaus på Kopps – dessa lemonader är så himla goda att jag har svårt att inte gå in där om jag har tillfälle. Yum. 
 
 
 
På kvällen var det Sverige tolkar Bowie på Götaplatsen! Fantastiskt bra, särskilt Ebbots glitterkaftan. Men ja, otroligt stämningsfullt och fint med ett par oväntade tolkningar, såsom en hiphop/rapversion av All the young dudes. Mycket mysig kväll. 
 
 
I onsdags bestämde jag mig för att ta tag i ett par stickprojekt som legat på vänt under sommaren – här är min rosaglittriga tubhalsduk. Den blev bättre än förväntat, jag är så himla nöjd. 
 
 
På väg till Operan och Kulturkalaskonsert med Metta på kvällen. 
 
 
Eine kleine iste får man också passa på att hugga när de råkar finnas tillgängliga! 
 
 
Hej lilla jobbet därborta, vi ses snart! 
 
 
I torsdags var jag och fyllde på mina ögonfransar hos Josefine i Frölunda på morgonen. Så himla nöjd! 
 
 
Fick bråttom hem då jag skulle få en Hemköpsleverans som de tidigarelade. Här är tunneln vid Frölunda Torg. Oklart varför jag fotade men jag gillar verkligen bilden. 
 
 
Hann, då de sedan gav mig en kvart till, rusa in på biblioteket och plocka upp tre beställda böcker, bland annat denna av Anna Suvanna Davidsson aka Apan satt i granen som jag börjat på så smått. Verkar lysande! 
 
 
 
Blev sedan klar med ytterligare ett stickprojekt, en trekantssjal i rosa angora till mamma! Mycket nöjd, även med denna.
 
 
Mats Strandberg i samtal med Lars Gårdfeldt på Stadsbiblioteket tidig kväll. Alltid lika skoj med ett bra boksamtal på bibblan! 
 
 
En trevlig liten middag på kyckling fylld med ädelost och insvept i rökt skinka, fransk potatissallad med sugar snaps och kapris, bakade tomater och oliver gick hem hos alla deltagare. Det är ju roligt att laga mat, men  det har det inte varit när det varit så hett. Nu börjar även den delen av livet komma tillbaks! 
 
 
Igår fyllde jag år! Blev grundligt firad på morgonen med kaffe och frukost på sängen och paket och allt möjligt (och telefonsamtal från de två vi ska tacka för att jag överhuvudtaget fyller år 😉 – sedan var det bad på schemat! Här är lite nypon på vägen. 
 
 
Alltså… det var 17 grader och blåste som bara den. Men ska det badas så ska det! Och det var ruskigt skönt väl i vattnet, det var det verkligen – men faktiskt relativt höga vågor och rejält med kallsupar. Man vet att man lever, så att säga! Sedan mera hav – nämligen Sjöfartsmuseet, som jag alltid har älskat men inte besökt på ett tag – de stänger i höst för renovering i flera år, så jag har verkligen velat komma dit innan dess. Perfekt utflykt en födelsedag, förstås! Här kommer ett helt gäng roliga fiskar och grejer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket intressant utställning om haenyeos – om du hinner ta dig dit innan de stänger den 16 september, missa inte! 
 
 
Sen lunch eller tidig middag på Vigårda. Helt fantastisk burgare, goda sötpotatisfries, peppardressing med riktig fart och en spännande liten sallad. Dit går jag hemskt gärna igen! 
 
 
Mian Lodalen och Lars Gårdfeldt på Stadsbiblioteket därnäst. Jag älskar dem båda och det var en fantastiskt intressant – och väldigt rolig – stund. Lars var dessutom otroligt gullig och promotade bloggen (vilket chockade mig fullständigt, jag var skakis en bra stund och förstås mycket stolt), så om någon kommit hit därigenom så hej hej och visst var det bra? 🙂 
 
 
En mycket trevlig fika på uteserveringen på Evas Paley därefter, med Linda, Anna och Metta. Jag tog ingen bild på varken fika eller damer så här är en betraktande trut istället. 
 
 
Firandet fortskred under kvällen och efter hemkomst, lite plock till kvällsmat och några avsnitt Broadchurch (ser om första säsongen då jag tyckte att J skulle se den, och det är väldigt roligt att se den en andra gång och notera nya saker. Jag vet ju hur säsongen får sin upplösning, så att säga, men det är inte mindre bra andra gången för det. Som sidonot kan jag berätta att jag just nu läser Erin Kellys noveller som baserar sig på Broadchurch-universumet, så att säga, som är riktigt bra – men de börjar så att säga efter första säsongen, så om du inte har sett den ska du inte läsa novellerna ännu) blev det ganska tidigt till sängs, mycket nöjd efter en helt fantastisk födelsedag! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s