Dag 5: Caen -> Bayeux -> Mont St. Michel -> St. Malo

Vi fick ”sovmorgon” imorse, och åkte inte från Caen förrän 08:20. Mot Bayeux! Ni känner kanske till Bayeuxtapeten? Helt otroligt. Man får såklart inte ta kort på den, men Bayeux, som är första staden som befriades av de allierade (första byn och första huset såg ni häromdagen), visade sig vara en mycket charmig liten stad! 
 
 
 
 
 
 
 
När till och med de offentliga toaletterna är ganska gulliga… 😉 
 
 
 
 
 
Hann bara in supersnabbt i katedralen, men vilka fönster! 
 
 
 
 
 
Som vanligt jagar jag blommor också… 
 
 
Jag gillar souvenirer som faktiskt kommer till användning, och dessa enormt söta vallmoörhängena var helt perfekta! 
 
Mont St. Michel, alors, är Frankrikes näst mest besökta turistattraktion, efter Eiffeltornet. Det märktes, vill jag lova. Jag slog mig ihop med några som jag ätit middag med flera gånger, och vi gick och åt crêpes och galettes. Sedan delade vi på oss och B och jag gick i affärer och jag köpte ett par presenter och sedan strålade vi samman igen och åt glass. Det räckte liksom så, det var så varmt och så trångt och hela byn är liksom i uppförsbacke. Men så vackert. Man tappar andan! 
 
 
 
Tidvattnet kan skilja upp till fjorton meter här – som ni ser var det ebb här, det är egentligen en ö. Överst ligger klostret och så är det en sorts bergsby undertill, så att säga. 
 
 
 
Här kan man äta omelett för fyrahundra kronor. Som hittat, n’est-ce pas? 
 
 
 
 
 
 
På väg mot St. Malo åkte vi igenom byn Beauvoir, och jag blev ju liksom tvungen att fota något. Till exempel detta hus, som antagligen inte har något med Simone att göra. Men ni vet. 
 
Så fort vi kom fram till St. Malo svidade jag om och sprang ner till stranden. Vi hade ett par timmar innan middagen men jag ville inte ta några chanser! Tog dock bara med rumsnyckeln och ingen telefon, och när jag skulle ta ett kort på stranden nu efter maten var det ebb! Men ni får tänka er hur det såg ut när det var flod och höga vågor och man liksom fick simma mot fortet där på ön ❤ 
 
 
 
Middag åt vi i Chateaubriands födelsehus, som var tyskarnas högkvarter ett tag under kriget. Mycket bra mat, mycket bra service, jättetrevligt! 
 
 
 
Imorgon ringer klockan vid fem – det är dags för Jersey! ❤ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s