Smakebit på söndag, 27 maj, 2018 – Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli

 
Jag är i Hunnebo i helgen och firar Mors Dag idag och mammas födelsedag som infaller imorgon men firas idag. Och igår. Man får pussla lite, helt enkelt! Idag är det lite svalaare och blåser lite grann men det är faktiskt bara härligt. Har badat båda morgnarna, tänk om man alltid kunde få starta dagen så. 
 
Men jag hinner läsa också! Igår läste jag Leah on the off beat av Becky Albertalli i några få svep, nu läser jag Tretton skäl varför och Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli, som ger oss dagens Smakebit. Jag tycker otroligt mycket om den hittills, men den är hjärtskärande och förfärlig. 
 
 
”Små fåglar satt på balkongräcket och tittade blint mot henne. De försvann inte av hennes rörelser. Marianne la sig på sängen igen. Ett koncentrat av fågelsång exploderade i falsett i några sekunder. Hon kände vågen. Innanför ögonlocken samma neongröna som utanför. Den maniska fågelsången. 
 
Den tryckande svenska sommaren släppte taget om henne som i ett plopp. Nånting flätades upp lite, om det var den svenska sommaren eller hennes muskler. Hon öppnade ögonen och såg spänningen kastas upp i rymden ovanför henne som former av ljus. Hon hade inte ätit något på länge och detta var lågt blodsocker. Men sen var det som om allt det där oroliga som blixtrade i luften, för första gången, i det här hotellrummet, dalade ner igen på fönsterblecket och på mattan, in i det femstjärniga, och försvann. 
 
Marianne blundade igen. Det var skönt att andas. Så somnade hon i München.” 
 
Ur Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli, Natur & Kultur: 2018 
 
Fler Smakebitar finns hos Astrid Terese.
Vilka formuleringar, va? Boken finns att köpa till exempel här och här – om ni lyssnar på En varg söker sin pod som CRFN har tillsammans med Liv Strömquist finns även en rabattkod denna veckan, tyvärr kommer jag faktiskt inte ihåg den men lyssna själva, den är fantastisk. 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 27 maj, 2018 – Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli”

  1. Blir nyfiken, ska kolla vidare! Jag resonerade så här om badande: Nu när jag flyttat till en lägenhet så nära badet ska jag varje dag ta ett morgondopp….tills jag kom på att det är ju då vattnet är som kallast, efter natten! Så nu utan vidare funderingar ska jag istället gå o ta mig ett kvällsdopp! Tror jag…om jag inte hinner ångra mig…feg som bara den första gångerna…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s