Veckan som gick

Det var full fart i helgen så jag fick aldrig upp bilderna från veckan som jag börjat försöka göra. Men nu kommer de! Några är säkert repriser och som alltid – ni som hänger med på Instagram har redan sett somligt… 
 
 
Vackra påskliljor på annandagens morgon. Strax efter detta styrde vi kosan söderut mot storstaden igen. Det var skönt att andas lite havsluft! 
 
 
Hann inte läsa ut en enda bok under påskhelgen, men väl hemma parkerade jag mig i soffan med kaffe och senaste Ruth Galloway-romanen. Åh, de är så bra! Och åh, vad jag vill åka till Italien igen. 
 
 
Efter en långhelg full med protein, kött / fisk och socker var jag löjligt sugen på grönsaker och gjorde en skål med vårklynne (lamb’s lettuce heter tydligen så…), avokado, broccoli och sparris. Citronsaft och lite lite smör på, quelle delikatess! 
 
 
 Jag hashtaggade denna bilden med #aprilväder… märkligt nog kunde jag inte se vad det var för fel på paraplyet men jag lägger mig inte i sådant 😉 
 
 
En extremt snabb middag, någon av kvällarna – stekte grönkål och rödkål med lövbiff och purjolök, toppade med mango. Barnsligt gott faktiskt. 
 
 
Efter ett rejält spöregn kommer en vacker solnedgång. Det var faktiskt lite magiskt! 
 
 
I fredags hade jag turen att få åka lite båt på arbetstid! Skulle på lunchmöte på andra sidan vattnet… 
 
 
…sist jag var på deras takterrass var det kulturkalas och varmt och gott, nu var det extremt blåsigt men ändå, väldigt vackert. Mitt för Ramberget ungefär ligger mitt kontor, det lite blekgula huset där. 
 
 
Fick lunch här – en underbar asiatisk fusionbuffé med all möjlig god sallad, tempurafriterad sej och ljuvlig frukt till dessert. (Jag åt en schackruta också.) 
 
 
Hämtade äntligen Coal black mornings på bibblan och fick således äntligen hålla Brett Anderson i handen. 
 
 
Göteborgs Symfoniker presenterade den kommande säsongen, spännande! Vi fick lyssna till cello och engelskt horn och se lite smakprov på vad som komma skall – bland annat kommer orkestern att tolka Björk! Spännande värre tycker jag. Jag har aldrig varit på någon riktig konsert i Konserthuset (jo, kanske något med skolan men det var ju inte igår) utan ”bara” Jonas Gardell I mellanmjölkens land – så det vore skoj att gå! 
 
   

   

 
Busade lite med Snapchat i lördags morse och höll på att skratta ihjäl mig. 
 
 
Packade årets första picnic! Det blev en fin kombo av pokenad, shoppingrunda och goda samtal, frisk luft och motion! 
 
 
Vintergäck i Trädgårdsföreningen. 
 
 
No monkey business. 
 
 
Lättstekt lax, kokosris och stekt mango med chili är definitivt en ny storfavorit i mitt hushåll. Rackarns, vad gott det är! 
 
 
 
Åkte ner på stan tiiiidigt igår förmiddags för att lämna tillbaks en handväska och köpa strumpbyxor. Älskar dessa tapeter och soffor på Le Pain Français lilla kafé mitt i Nordstan ❤ Och någon hade hällt diskmedel hos Johanna i Brunnsparken redan i lördags – antingen hade de fyllt på eller så var det kvar igår 🙂 
 
 
Ljuvlig liten emaljkanna på Mölndals stadsmuseum. 
 
 
 
En liten tripp till Gunnebo Slott med hopp om fika men kaféet var naturligtvis knökat. Det kändes inte så roligt att sitta inne och fika när det var 17° så vi landade på undersköna Radiomotet 😉 
 
 
Årets första uteglass! Har inte ätit mjukglass med karamellströssel sedan min födelsedag på Hönö! 
 
Nu är det en ny vecka – även denna kort ur arbetssynpunkt då jag lämnar kontoret vid tre på torsdag för att åka mot Landvetter och vidarebefordran till Brighton! Men först är det filmsamtal med Lasse Åberg följt av I hetaste laget på Bio Roy ikväll och bokcirkel om Löwensköldska ringen imorgon. Det blir bra det med! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s