Tematrio. Bohuslän

 
Denna veckan skriver LyranBerätta om tre författare eller böcker från ett valfritt landskap! Och det kommer knappast som någon chock att jag landar i mitt älskade Bohuslän… 
 
              

   

 
Allt som återstår var min första bekantskap med fantastiska Elin Boardy. Otroligt fin och sorglig berättelse om Emma och Emil i Morlanda på Orust för länge sedan. Jag måste nog läsa om den, det var nästan fem år sedan jag läste den ser jag nu. 
 
Musselstranden av en av mina stora favoriter Marie Hermanson tar jag upp med jämna mellanrum och det är den ju väl förtjänt av. Underbar, spännande, unik och dessa vackra miljöskildringar! 
 
Jag gillar alla böckerna om Saltön av Viveca Lärn – och de senare, också, där de boende från Öster om Heden ”beblandar sig” med Saltöborna. Midsommarvals är den första och jag tycker att omslaget är så fint så den får pryda detta inlägg. Och – jag gillar tv-serien skarpt också! 
 
Bonus: Jag har ännu inte hunnit, men jag vill gärna läsa Ett köpmanshus i skärgården av Emilie Flygare-Carlén inom kort. Kanske i sommar! 
 

0 reaktioner till “Tematrio. Bohuslän”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s