Tematrio: Önskade bokklappar

 
Det lackar onekligen mot jul, och Lyran skriver: Det känns faktiskt alldeles nödvändigt för mig att få lite bokklappar även i år. Även fast bokhyllan bågnar. Är det lika för er? Berätta om tre tillskott som känns nödvändiga i din bokhylla! 
 
Jag behöver absolut inga böcker. Absolut inte en enda! Men jag kan berätta om tre böcker som jag absolut känner är nödvändiga att läsa under december, eller åtminstone julledigheten, istället. 
 
      

 
Erotic stories for Punjabi widows har hyllats till skyarna i min omgivning. Den är skriven av Balli Kaur Jaswal och inläst av geniala Meera Syal, så jag planerar att lyssna på den. Den handlar om Nikki som jobbar som bartender i västra London och har försökt slå sig fri från sin uppväxt som Sikh. När fadern dör och familjen får ont om pengar bestämmer hon sig för att ta en tjänst som lärare i kreativt skrivande på ett kommunalt centrum i området. Punjabiänkorna som dyker upp tror att de ska lära sig ”basic English”, men det blir något helt annat utav det. Längtar! 
 
Jag tyckte mycket om Ett rum med utsikt av E M Forster när jag läste den i somras, och tänkte nu ta mig an Where angels fear to tread. Jag läste mycket om och av Forster inom litterär teori när jag pluggade och ville inte ens höra talas om honom (eller Foucault eller Leavis) i flera år efter, men nu har det gått några år och jag tolererar honom igen 😉 
 
Anna Jörgensdotter fanns på plats för att tala om romanen på Göteborgs Romanfestival för några veckor sedan. Hon berättade om och läste ur sin senaste roman, Solidärer, som jag blev mycket lockad av. Har hämtat den på biblioteket och ser verkligen fram emot den också! 

0 reaktioner till “Tematrio: Önskade bokklappar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s