Smakebit på söndag, 3 december 2017 – Lady Chatterleys älskare av D H Lawrence

 
Som sagt försöker jag beta mig igenom min att-läsa-lista på Goodreads. Det är ju bara tusen böcker, det är väl ingenting. Nä, just det… 😉 Nu har turen hur som helst kommit till Lady Chatterleys älskare av D H Lawrence. Jag har läst en del Lawrence tidigare, Sons and Lovers och The Lost Girl, till exempel – men just denna har gått mig förbi. Eller ja. Jag har inte kommit mig för. Har inte kommit så värst långt ännu, men detta är början på kapitel fem. 
 
 
 
”En frostgnistrande morgon med blev februarisol tog Clifford och Connie en promenad genom parken till skogen. Det vill säga Clifford tuffade i sin motorstol och Connie gick bredvid honom. 
 
Den råa luften var lika svavelhaltig som alltid, men de hade båda vant sig vid den. Runt den trånga horisontlinjen låg diset, opalskimrande av frost och rök, och upptill låg en liten bit blå himmel; det var som att vistas i en inhägnad, ständigt inburad. Livet var hela tiden dröm eller vanvett, inne i en inhägnad. 
 
Fåren hostade i parkens sträva, förtorkade gräs, där kylan blånade i svackorna mellan tuvorna. Rakt genom parken gick en stig till skogsgrinden, en smal skär remsa. Clifford hade nyligen låtit sanda den med finsiktad slagg från varphögarna. När berg och värdelöst mineral ur underjorden hade brunnit och avgett sitt svavel blev slaggen ljusröd, räkfärgad i torrt väder och mörkare, krabbröd, i fuktigt. Nu var den blekt räkfärgad och överdragen med blåglimmande rimfrost.” 
 
Ur Lady Chattlerleys älskare av D H Lawrence, Albert Bonniers förlag: 2013 (originalutgåva 1928) 
 
 
Vilket språk, va? Fler Smakebitar finns hos Astrid Terese.
 
 
Jag har bakat lussekatter här på morgonen. Femton katter och två flätor blev det av en deg, jag är imponerad! Nu ska jag strax göra mig i ordning och åka ner mot stan och en föreläsning på Stadsbiblioteket av och med Kazuo Ishiguros svenska översättare. Kanske hinner sticka in näsan i en affär eller två också. 
 
Därefter bär det av på adventsfika- och middag hos mamma och pappa – men jag hoppas hinna skriva lite mer ikväll, just nu ligger tjugo böcker i utkasten här vilket väl säger en del… ha en underbar första advent! 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 3 december 2017 – Lady Chatterleys älskare av D H Lawrence”

  1. Jag har inte läst den här och det vore nog en överdrift att påstå att den lockar. Både titel och omslag hintar om att detta inte alls är en bok för mig 🙂

    Gilla

  2. Å, den var det virkelig lenge siden jeg leste. Det er faktisk så lenge siden at jeg ikke kan huske hvordan den var 🙂 Lussekatter liker jeg virkelig godt, men siden jeg ikke kan ha gluten er det ikke så ofte jeg får smake dem.
    Ha en riktig fin advent!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s