Tematrio: Poetiska, långa titlar

 
Detta är en intensiv vecka, med omorganisationer, många på tjänsteresa och inte minst – julfest på fredag kväll! Därmed är allt lite förskjutet här, men det går ju också bra. ”Bättre sent än aldrig, brukar min mamma säga!” som min klasskamrat flåsade varenda morgon i lågstadiet när han ramlade in en bra stund efter 8… 
 
Lyran skriver: ”Jag har nyligen läst en bok p g a att titeln lockade mig och detta får bli veckans tema. Berätta om tre bra romaner med  poetiska, långa titlar!”
 
      

 
 
En gammal favorit är Jonas GardellSå går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig mer åter. Otrolig tragikomik! Jag glömmer aldrig när jag såg honom på Fallens Dagar i Trollhättan med moster och kusin, kanske… 1994, och han läste upp kapitlet om när en av systrarna är på lokala ICA. Fruktansvärt roligt och förskräckligt på en gång. 
 
The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon fick behålla sin långa härliga titel även på svenska, Den besynnerliga händelsen med hunden om natten. Jag älskar boken! Den var en stor snackis när jag precis hade börjat plugga, det tog lite tid innan jag faktiskt tog mig an den men jag älskar den och läser gärna om den med jämna mellanrum. 
 
Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius är en underbart fin liten roman. (Jag tyckte även om hans Bara kärlek kan krossa ditt hjärta. Även det en fräsig titel men bara fem ord…)

0 reaktioner till “Tematrio: Poetiska, långa titlar”

  1. Men hur kunde jag glömma Gardell! Det som fastnade mest i mitt minne var tanken att vissa saker ska vara självklara när man är vuxen, men det är de inte. Jag käönner igen det så bra…

    Gilla

  2. Men hur kunde jag glömma Gardell! Det som fastnade mest i mitt minne var tanken att vissa saker ska vara självklara när man är vuxen, men det är de inte. Jag käönner igen det så bra…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s