Veckans topplista v. 47 – Böcker jag inte gillat hittills i år

 
Johannas Deckarhörna skriver: Det är ofta mest fokus på det positiva, böcker som vi gillar och placerar högt på olika typer av listor. Men idag är det dags att plocka fram surkarten i oss alla och lista vilka böcker vi inte gillat hittills i år. Besvikelser, de som inte hållit måttet, eller som direkt bör avrådas ifrån. 
 
Åh, detta blir intressant. Numera brukar jag inte läsa ut böcker jag inte gillar, så det är betydligt färre än det kanske var för några år sedan när jag brukade kämpa mig igenom allt. Nu har jag insett att livet är för kort för dåliga böcker 😉 Men visst finns det några bottennapp i år också… 
 
  1. En stor besvikelse för mig var Jag blev Stockholmssyndromet av Kristin Enmark med Gunnar Wesslén. Det började med en felstavning – ingengör – och sedan gick det bara utför. Ruskigt dåligt skriven om en egentligen spännande sann händelse. 
  2. Ännu en besvikelse var Händig man sökes av Jöns Hellsing. En (o)salig blandning av händelser, ruskigt plågsamma sexscener och långsöktheter. Dock lyssnade jag på honom i samtal med Emma Hamberg på Bokmässan och kanske kan jag tänka mig att läsa någon mer bok ur den tänkta serien ändå. Kanske. 
  3. Jag gillade inte heller Hemma hos Bettan av Eli Åhman Ohwetz. Huvudpersonerna gjorde så obegripliga saker och berättarpersonen var så himla sliskig. Dock är boken bra inläst av Björn Kjellman. 
  4. Varför jag fortsätter läsa Denise Rudbergs chicklit är ett mysterium. Jag gillar elegant crime-serien skarpt, liksom ungdomsböckerna – men detta är förfärligt. Årets del av STHLM Queens – Simone – var helt otroligt dålig. Jag skrev: Ytligheterna överträffar varandra i denna berättelse om naiva och omdömeslösa unga kvinnor i Stockholms innerstad” och ja, det är väl så jag minns den. 
  5. Sommarleken av Ellen Mattsson hade jag höga förväntningar på – men de infriades inte. Allt som händer i boken hade kunnat få plats på tio-femton sidor. Boooring. 
 
   

   

   

0 reaktioner till “Veckans topplista v. 47 – Böcker jag inte gillat hittills i år”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s