Göteborg Romanfestival 2017

Åh, vad härligt det var med Romanfestival denna ruskiga, gråa, råkalla (och till slut slaskiga och isiga) novemberhelg! Kära vänner, mysig miljö, intressant innehåll, fin musik och gott kaffe ❤ Det är så härligt när det känns som om man gjort något, fast man faktiskt fått ta det väldigt piano och njutit och haft det rätt gött utan att härja. 
 
Det var även väldigt smart av mig att boka tvättstugan när jag jobbade hemma i fredags, samt att spendera en del av fredagskvällen med plock och städ – då behövde jag inte tänka på det, i alla fall! 
 
 
Jag lagade även en god soppa i fredags. Potatis, morötter, ingefära, chili, citron, persilja. Lök, vitlök och bra buljong. Koka tills morötter och potatis faller isär mot gaffeln, mixa, späd och värm på igen. Jättegott och ganska starkt, passar bra en mörk och stormig kväll. (Nej, det var inte storm. Men jag har för mig att det regnade…) 
 
 
Vi parkerade oss ganska resolut i en skön soffgrupp och detta var min utsikt åt ena hållet 😉 
 
 
 
Jessica Schiefauer läste ur sin novell Vomb som finns i samlingen Andra vägar: tio nya utopier som jag ska hämta på biblioteket ikväll om allt går som planerat. Karolina Ramqvist läste ur Den vita staden, som jag gillar skarpt. Har redan lyssnat på just denna uppläsningen men det var ett par år sedan och roligt att återbesöka, så att säga. Innan uppläsningen hade de pratat om skrivprocessen i ett scensamtal, mycket intressant och på sina ställen väldigt roligt. 
 
Dagen fortskred med lite olika aktiviteter ända till kl 21, då programmet avslutades med ett samtal mellan Kristina Sandberg och Alexander Skantze om Joyce Carol Oates med Jessica Schiefauer som moderator. Jag måste läsa mer av Oates, hittills har jag bara läst Mother, Missing och kanske något mer. 
 
 
 
Söndagen startade lite senare, först vid 13 – så jag hann läsa och ta det lite lugnt på förmiddagen. Sedan kom det snö och slask och jefvelskap men programmet körde igång ungefär som planerat – först med ett samtal med Håkan Bravinger som är förläggare på Norstedts (och väldigt rolig: ”Han vaknade med ett ryck!”). Därefter ett samtal om Maria Gripes författarskap med Helena Dahlgren och Martin Hellström, följt av ett samtal om skräck mellan Mats Strandberg, Christin Ljungqvist och Helena igen. 
 
 
Dagen avslutades med ett samtal på temat ”Kan man rita en roman?” med Henrik Bromander och Malin Biller. Riktigt bra och intressant. Och sedan var det dags att (mycket försiktigt) knata ut på den förfrusna marken efter en riktigt, riktigt härlig helg! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s