Smått und gott

 
Även denna veckan har det varit så vackert på kvällarna att det nästan gör ont i tänderna. Sååå fint. 
 
Om någon skulle ha råkat missa det så är det EU-toppmöte i Göteborg idag, vilket har resulterat i lite allmänt kaos och uppmaningar om att arbeta hemifrån igår eftermiddag och idag. Sagt och gjort! Det är himla käckt att kunna få massor gjort innan man egentligen ens klätt på sig. 
 
 
Igår satte jag en deg så fort jag kommit hem. Mmm! Det börjar bli dags att fundera på att börja baka igen, känner jag. Det har varit knappt om både tid och energi till sådant än så länge i höst, men nu börjar jag vänja mig. 
 
 
Jag var på biblioteket på väg hem och plockade upp flera pärlor jag längtat efter, bland annat senaste Zelda! Det hela resulterade i att jag läste nästan hela kvällen, både denna och ett par andra seriealbum och en diktsamling och en kokbok. Mer om dem inom kort! 
 
 
Lagade mat gjorde jag också. Fräste kycklingfärs med lök och vitlök, rörde ner gul currypasta och en försvarlig mängd ingefära. Lite soja, på med vatten och lät sjuda. Detta upprepade jag flera gånger tills kycklingen var lagom smaskig, då hade jag i en halv påse wokgrönsaker och en liten tetra kokosmjölk. Och färsk chili. Så fick det gosa till sig och det blev jättegott (och två matlådor utöver middag). 
 
 

Idag skulle jag hämta paket på torget och tänkte att då kan jag ju lika gärna gå till biblioteket och lämna tillbaks lite grejer och gå om Ica. Sprang på Sara vid trappan upp till bibblan och pratade en stund också och tog en omväg hem för att få lite frisk luft och rörelse. Hade kunnat gå länge i det vackra vädret, men jag hade en tvättmaskin igång så det var inte värt. Men de har pyntat vackert inför hösten på torget, n’est-ce pas? 

 
 
Lagade egg fried rice till lunch. Överblivet ris från igår, resten av wokgrönsakerna. Fräs, ha i lite sweet chili (eller mycket) och knäck ner två ägg. Rör om. Ät ur skål. Jättegott! 
 
Fick ett ryck och bestämde mig för att som sluttamp på tvättiden tvätta kuddar, så de snurrar rart nere i källaren nu och jag ska jobba ett par timmar till. Kom igång tidigt, så jag kan med gott samvete stänga av datorn i god tid och sedan sätta på kaminen och ett par avsnitt av The Crown. Netflix lockade tillbaks mig med en gratismånad och jag såg sju avsnitt på ett dygn… 😉  Skönt att ta det lugnt ikväll också för det lär bli en ganska intensiv men väldigt härlig helg på Göteborgs Romanfestival! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s