2015: 137 – Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Det är alldeles drygt ett år sedan jag läste SMS från Soppero  – som jag ju verkligen gillade – varför det har tagit mig ett år att läsa bok nummer två i serien är ett mysterium. Eller ja. Jag ser i appen att jag har börjat läsa den en gång förut men inte blivit klar, och visst känner jag igen mig i början. Något annat kom väl i vägen, helt enkelt.
 
Men nu har jag läst den och även denna gång ler jag åt hur härligt det är med riktigt bra ungdomsböcker.
 
Nu ska Agnes spendera sex veckor av sommarlovet uppe i Soppero, hos mormor och morfar. Hon längtar dit, och hon längtar särskilt efter Henrik. Men alldeles innan hon reser råkar hon skicka ett olämpligt meddelande till honom på MSN, som skulle till bästisen Jenny… och hur ska det nu gå?
 
Jenny hänger med till Soppero en vecka, och de har jättekul – men sommaren blir inte riktigt som Agnes tänkt sig.
 
Dessa böckerna har något väldigt viktigt och speciellt i ungdomslitteratur – karaktärsutveckling. Och inte på det vanliga sättet – jag tror ni förstår hur jag menar – utan väldigt påtagligt om utveckling och identitet, och om att slitas mellan två hötappar. Agnes väljer inte mellan pest eller kolera, hon väljer mellan bra och trevliga saker – men ibland måste man välja. Och oj, vad svårt det kan vara!
 
Jag har förstått nu att serien består av fyra böcker och inte tre, som jag trodde – och jag hoppsa att Agnes fortsätter att utvecklas på samma intressanta vis serien igenom. Hon är en väldigt bra karaktär och böckerna är väldigt trevliga.

En tanke på “2015: 137 – Hej vacker av Ann-Helén Laestadius”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s