2015: 54 – Kanske är det allt du behöver veta av E Lockhart

Man skulle kunna börja undra om jag verkligen tycker att allting jag läser är så otroligt bra just nu. Sanningen är väl den att jag sällan tar mig igenom böcker som jag inte tycker om, och därmed skriver jag inte om dem. Därför blir det ofta väldigt mycket positiviteter – särskilt nu när jag ligger så himla långt efter med skrivandet. Men jag knattrar på då och då. Har inte haft tid att läsa så mycket de senaste veckorna, så jag lär väl komma ikapp förr eller senare 😉 
 
Hur som helst – här har vi ännu en alldeles fantastisk bok. Som klassificeras som ungdomsbok, men jag tycker att den passar lika bra för vuxna. Utan tvekan. 
 
Vår huvudperson heter Cadence Sinclair, Cady kallas. Hon har i alla år firat somrarna på klanen Sinclairs egen ö utanför Martha’s Vineyard i Massachusetts – förutom de senaste två somrarna. Den femtonde sommaren – Cady är nästan arton nu – förde med sig en katastrofal olycka som gjort att Cady nu lever med svåra migränanfall och stora minnesluckor. Men det är ingen som vill berätta för henne vad det egentligen var som hände den där sommaren. 
 
Hon ser fram emot att äntligen få återvända till ön, och att träffa sina kusiner Johnny och Mirren – Lögnarna, som de tre kallar sig. Och så Gad, som egentligen inte är släkt men som är med ändå. Och som är Cadys stora kärlek. 
 
Det är ett riktigt familjedrama, det här. Patriarken morfar är överhuvud och bestämmer allt. Mostrarna – Cadys mamma och hennes systrar – bråkar och kivas hela tiden. Alla är bortskämda och lite patroniserande sådär – men dolt bakom en vacker fasad av rikedomar, skönhet och succé. 
 
Språket är fantastiskt, karaktärerna likaså, och jag kan inte skriva så mycket mer för maken till twist i en roman har jag inte varit med om på ett bra tag. Herregud, så skickligt komponerat slutet är – ja, hela romanen för den delen. Snälla, läs den så att jag kan diskutera den med någon! 

En tanke på “2015: 54 – Kanske är det allt du behöver veta av E Lockhart”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s