2014: 33 – Den mörka ängeln av Mari Jungstedt

Det var ju denna boken jag knäppade till mig med i förra veckan – jag skulle börja skriva om den, läste igenom en recension för att kolla en grej och upptäckte att jag hade ju inte läst den, mer än ett par kapitel! Måste ha lagt den åt sidan mer eller mindre i sömnen, trott att jag läst klart den och plockat upp något annat. Smart. 
Men nu så! 🙂 
 
Detta är nog min favorit-Jungstedt hittills. Ett nytt kongresscenter ska invigas i Visby, och detta firas med en stor fest på anläggningen, där alla som är något är inbjudna – bland annat Anders Knutas och hans fru Line. Dagen därpå hittar städpersonal festfixaren Victor Algård mördad medelst cyanid i en personalhiss. 
 
Kort efter mordet förstörs ett sommarstugeområde i en svår brand – troligen mordbrand. 
 
Knutas och Karin Jacobsson får genast sätta igång att söka efter den gemensamma nämnaren – och finner den i Algårds älskarinna konstnärinnan Veronika Hammar. Journalisten Johan tar hjälp av sin kollega, fotografen Pia, och sin nyblivna hustru Emma för att nysta i intrigerna. 
 
Samtidigt pågår tonårskaos hemma hos Knutas och Line. Flera ungdomsmisshandlar har skett under det senaste året – bland annat en utanför en av Algårds nattklubbar. 
 
Rösten som berättar om sitt liv i första person är en mobbad liten kille med ett starkt hatkärleksförhållande till sin mor, som han hela tiden försöker göra till lags… 
 
Jag tyckte att denna deckare var spännande, följde alla konstens regler och Jungstedt lyckas faktiskt få den realistisk. Dessutom var jag glad att slippa allt tjat om Johan och Emmas förhållande – jag gillar Johan som karaktär men har extremt svårt för Emma. 
 
Topp! 
 
 

En tanke på “2014: 33 – Den mörka ängeln av Mari Jungstedt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s