2013: 242 – Den dubbla tystnaden av Mari Jungstedt

 
Jag lyckades börja läsa denna utan att läsa klart den för några månader sedan, vilket jag totalt hade glömt, tyckte att jag kände igen början väldigt tydligt men kom inte ihåg vad som hade hänt… men till slut klickade det – jag hade ju bara läst typ fyra kapitel. 
 
Andrea och Sam, John och Beata samt Stina och Håkan är tre par i yngre medelåldern som bor i det nybyggda bostadsområdet Terra Nova i Visby. De umgås mycket i sin egen krets och reser varje sommar bort tillsammans. I år går färden till Fårö under Bergmanveckan – Sam är framgångsrik regissör och stort fan av Bergman, så det är givet då detta är sommaren efter Bergmans bortgång och veckan därmed hålls till hans minne. 
 
Plötsligt försvinner en i gruppen. En annan hittas mördad, och en äldre man flyter död iland på lettländska kusten mittemot Gotland. Hemligheter om paren kommer fram – Anders Knutas och Karin Jacobsson tar itu med polisarbetet – men har förstås sina egna liv och sina egna problem. 
 
Det är rafflande och spännande även om det på vissa ställen blir lite väl mycket. Dessutom ett irriterande faktafel – i prologen görs en grej av att en av huvudpersonerna inte har BH på sig, senare i boken några timmar senare har hon plötsligt BH och kjol. Det blir lite dumt när det blir sådär tycker jag (precis som i Vårlik) – men inte hela världen. Jag har ett par till hemma som står på väntelistan! 
 
Knutas och Jacobsson är väldigt väluttänkta karaktärer, förresten. 

En tanke på “2013: 242 – Den dubbla tystnaden av Mari Jungstedt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s