2013: 105 – Se, döden på dig väntar av Maria Lang

 
Ah, klassiska deckare. 
 
Detta är min andra Maria Lang, utgiven i mitten på femtiotalet. 
 
Mordgåtan utspelar sig på Drottningsholmsoperan, precis näår en ny föreställning ska börja. Världskände dirigenten Magnus har kommit för att sköta föreställningen, liksom flera välrenommerade sångare och sångerskor, inklusive Skandinaviens största primadonna, Tove, och debutanten Daga.
 
Journalisten Puck är god vän med intendenten för operan under sommaren, och blir inbjuden till ett cocktailparty i hans hem som han håller för ensemblen innan repetitionerna startar. I och med detta lär Puck känna ensemblen och spenderar mycket tid på operan. 
 
Och plötsligt sker ett brutalt mord… 
 
Väldigt Agatha Christie! Enkla mordgåtor som man faktiskt kan gissa lite på själv (till skillnad från sådana där en helt ny person plötsligt dyker upp på näst sista sidan och visar sig vara mördaren), ett begränsat persongalleri som man faktiskt kan hålla ordning på

En tanke på “2013: 105 – Se, döden på dig väntar av Maria Lang”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s