2013: 20 – The importance of being a Bachelor av Mike Gayle

 
Mike gayle är kungen av lad-lit. Jag köpte hans Dinner for Two en gång för jösses, över tio år sedan, och har sedan dess samlat på mig alla hans böcker (eller fram till 2010 eller så i alla fall). Och de är roliga. Även om de ibland är lite förutsägbara. Men det får man väl säga om chick-lit också i de allra flesta fall… 
 
I böckena är huvudpersonen och berättaren nästan alltid en kille mellan 25 och 45 eller så – i denna är berättaren allvetande och berättar lika mycket om alla tre bröderna Bachelor, deras förhållanden och deras föräldrars. Som alltid med Gayle är det roligt, insiktsfullt och trevligt – och lättläst. 
 
Man läser den på ett par tre timmar. Ett plus i kanten är att förläggaren i England väljer ett så trevligt teckensnitt, inte det gamla vanliga utan det är mjukt och ”easy on the eye”. Extrapoäng! 
 
Läsa? Ja. Läs hans anda också. My legendary girlfriend är jätterolig, och Wish you were here har ett och annat vettigt att komma med också. Tja, det har de väl allihop egentligen. Gayle har bland annat jobbat som ”agony aunt” i tjejtidningar – bara det gör att han har rätt bra koll på både det ena och det andra… 

En tanke på “2013: 20 – The importance of being a Bachelor av Mike Gayle”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s