2013: 2 – Ett litet snedsprång av Denise Rudberg

 
Jag har ju läst några av Denise Rudbergs chicklit-romaner och förfasats över hur dåliga de är, både i språk och handling. Men både Bokhora och Resumé skrev riktigt trevliga recensioner om Ett litet snedsprång, så jag tänkte varför inte när jag hade chansen att köpa den för 19:- när jag köpte lite julklappar på CDON. Så sagt och gjort, mamma och pappa fick ge mig den i julklapp 😉 
 
Så – detta är Rudbergs första försök på att skriva deckare. 
 
Gick det bra? Ja, riktigt bra faktiskt. 
 
Karaktärerna är trovärdiga, miljöerna (romanen utspelar sig främst i Stockholms finare områden – Östermalm, Djursholm, Lidingö – som jag inte har någon erfarenhet av överhuvudtaget av) verkar äkta om än lite överdrivna, och storyn är bra. Jag fastnade redan i första kapitlet. Upplösningen var väl inte hundra – jag har en pet peeve vad gäller avslöjandet av mördare – men ändå helt okej. 
 
Sedan fick jag en liten insikt om hur det fungerar på åklagarmyndigheten – oftast läser man ju om poliser och försvarsadvokater – så det var lite roligt med.
 
Detta är första boken i en deckartrilogi och jag kommer absolut att läsa de kommande två. En svag fyra! 

En tanke på “2013: 2 – Ett litet snedsprång av Denise Rudberg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s