fantastiska Mia Skäringer

Ja, jag vet att jag börjar tjata om henne då och då. Men hon är så jäkla bra. Som sagt läste jag om dyngkåt och hur helig som helst nyss, och den har blivit kvar i badrummet – jag är en sån person som inte ens kan borsta tänderna utan något att läsa, så jag slår upp den och läser en krönika eller ett par tre blogginlägg då och då.

En sak jag älskar med henne är att även om hon blottar sin sårbarhet, sorg och sitt vemod, ofta, ofta, så pratar hon även mycket om vikten att få vara glad. Och visst är det viktigt. Jag läste just lite om en segelsemester när jag borstade håret, och hon säger något i stil med att ”En glad kaptenspappa är mycket bättre på att laga motorer. En glad och tillfredsställd hushållerskemamma orkar mycket mer”. Såklart att det är så. Om det bara vore enklare att BLI glad ibland, för det är ju inte alltid så himla lätt.

Inte för att jag INTE är glad just nu, det var inte riktigt det jag var ute efter, men nu vet jag inte riktigt hur jag ska formulera mig. Kanske det är så enkelt att man ska le lite extra när solen skiner, när man hör en bra låt, när man har något roligt att se fram emot? Vissa gör ju det, vissa är sådana av naturen, men det är inte alltid så för mig i alla fall. Vissa människors sällskap får mig att vara sådan enklare dock, att skratta spontant åt något jättetramsigt för hundrafemtonde gången, att dansa på gatan sjungande ”You’ve got Tourettes but you’re remarkably dressed”, att glädjas åtdet lilla, så att säga.

Blev detta ett deppinlägg nu? Det var inte meningen, tvärtom.

Skratta några extra gånger idag. För min skull? 🙂 (Behöver ni hjälp så titta på NittiLeaks ikväll – jag tror att det kommer att bli riktigt riktigt bra! 1994 var ett bra år.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s