Smakebit på söndag, 7 november 2021 – Isbrytare av Kristina Ohlsson

Jag har varit så djupt inne i bebisbubblan att jag helt glömde att bok nummer två om August Strindberg på Hovenäset, som jag längtat efter, kom ut i veckan. Men ingen skada skedd – även om lästiden inte går att planera riktigt lika flexibelt som annars så finns det alltid lite tid i alla fall och jag har kommit en bit in 🙂

Sakta försvann solen från himlen som först färgades rosa och sedan gul. Det var en scen man inte kunde se sig mätt på. August satt i sin butik och följde skådespelet på himlen genom skyltfönstret. Klockan drog sig mot fem och snart skulle mörkret sluta sig kring huskroppen.

Några kunder hade droppat in under eftermiddagen, men någon riktig kommers kunde han inte påstå att det var tal om. Och inte var han framgångsrik i sina försök att nå Ray-Ray heller. Allt han hade lyckats åstadkomma var två telefonsamtal som slutade hos telefonsvararen.

Ur Isbrytare av Kristina Ohlsson, Albert Bonniers förlag: 2021

Det är höst i Göteborg om man tittar till träd och mark, men det är fortfarande varmt ute. Frågan är om det blir en varm vinter, eller om vargavintern slår till utan att någon (jag) är förberedd med kängor och vinterkappa. Jag får göra en inventering – som tur är Lilla Barnet i alla fall välutrustad!

Hos Astrid Terese finns fler Smakebitar!

19 reaktioner till “Smakebit på söndag, 7 november 2021 – Isbrytare av Kristina Ohlsson”

 1. Jeg har ikke fått lest Stormvakt enda, men etter jeg er ferdig med den skal jeg absolutt lese denne. Jeg har lest alle bøkene Kristina Ohlsson har skrevet 🙂 (før disse)
  Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

 2. Gratulerer med barn 🙂
  Lest noe Kristina Ohlsson tidligere, men denne serien visste jeg ikke om. Det er smart å lese svenske bokbloggere 🙂
  Nyt søndagen

  Gilla

 3. Vackra solnedgångar har vi haft här också på sistone. Idag var det snudd på minusgrader, jag ser fram emot vintern. Tack för smakbit.

  Gilla

  1. Hon skriver mycket bra. Serien om Fredrika Bergman är också toppen, fastnade inte för den som börjar med Lotus Blues. Men Sotenäs är mitt andra hem, så det är jättekul att dessa böcker utspelar sig där.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s