Smakebit på söndag, 16 december 2018 – En vinter i Paris av Jenny Oliver

 
Vi pratade ju julböcker med Bokbubblarna förra fredagen. Jag brukar inte direkt läsa just jullitt i december, men jag blev faktiskt lite sugen efter det samtalet och passade på att läsa Sju dagar med familjen av Francesca Hornak, och fick sedan feeling och kastade mig över en sådan där riktig söt karamell, En vinter i Paris av Jenny Oliver. Boken handlar om en ung kvinna i en liten by i Hampshire, som sörjer sin mammas död och är ihop med ett riktigt pucko. Hennes kompisar anmäler henne i smyg till en tävling där priset är att få resa till Paris och delta i en tävling hos en legendarisk – och argsint – konditor. Efter mycket om och men reser hon dit och det går väl sådär till en början… 
 

”Du låter precis som konditorn”, skrattade Rachel. 
”Nej, för fan”, fräste Francoise. 
”Och igen.” 
”Jag har jobbat för länge hos honom”, sa Francoise glatt. ”Han är en tyrann.” 
”Ja, han är visst det”, sa Rachel och tog emot koppen men tackade nej till sockret. 
”Nej, nu var jag elak. Han är okej, men jag tror han hade det jobbigt förr och att han fortfarande lider av det.” 
”Fast jag tror att han är en tyrann”, sa Rachel och höjde skeptiskt på ögonbrynen. 
Francoise vände sig mot spegelväggen bakom disken och fixade med håret. 
”Min pojkvän kommer från Bordeaux idag.” 
”Åh, vad trevligt”, svarade Rachel som undrade om hon skulle säga något mer. 
”Vi träffas bara en gång i månaden. Han är mycket…” Francoise tystnade och tog fram läppstiftet. ”Han är som konditorn. Mycket ledig.” Sedan vände hon sig mot Rachel igen och formade munnen till ett O och satte på mer Chanel Rouge. ”Man måste bara lära sig hantera män som konditorn. Så är det bara. Inte låta dem skrämma en. Ilskan och orden är bara en massa varm luft. Under ytan finns musen”, förklarade hon och skrattade. 
 
Ur En vinter i Paris av Jenny Oliver, Printz Publishing: 2018 
 
 
Fler Smakebitar finns denna veckan hos Astrid Terese
 
 
Jag har haft en helt fantastisk söndag – och än är den förvisso inte slut! Startade tidigt med en oplanerad promenad från Brunnsparken till Stenpiren (vi glömde visst trycka på stoppknappen på spårvagnen…) som gav några riktigt fina gryningsbilder från en mycket tom Brunnspark – som vid den tiden på dygnet vanligtvis är knökad. Sedan en härlig frukost på Comfort Hotel, följt av ett besök i Palmhuset i Trädgårdsföreningen som har en vinterträdgård som installation denna vinter – de firar dessutom 140 år, helt otroligt. Det är SÅ vackert – bilder kommer, kanske redan ikväll beroende på hur mycket min dator vill samarbeta. Sedan blev det julkalendern samt bioversionen av Fanny och Alexander hemma i J:s soffa, med julmust, glögg, kaffe och pepparkaka. Så lugnt och skönt. 
 
Nu är jag hemma och har ätit bästa söndagsmiddagen – varma mackor och te – och ska försöka fortsätta med det där lugntagandet resten av kvällen… 🙂 Önskar er en fin söndagskväll! 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 16 december 2018 – En vinter i Paris av Jenny Oliver”

  1. Vilken perfekt söndag! Det låter väldigt mysigt. Boken har jag också kikat på, omslaget är så fint och väcker minnen till liv från sommaren för två år sedan då vi var där och gick över den bron. Tack för smakbiten!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s