Nattfilm av Marisha Pessl

Mina regler för mitt TBR-projekt är att jag börjar ”från början”, med de böcker som legat på listan längst, och antingen bestämmer mig för att plocka bort titeln eller läsa den. Eller flytta ner den på listan en bit om det skulle vara så att det är något som skulle passa bättre vid ett annat tillfälle, eller om det är flera stycken av samma författare på raken, eller så. Nattfilm har jag flyttat lite grann på, funderat på att plocka bort den, funderat på att börja… ja, ni hör ju. Ambivalens på hög nivå! Men så ställde jag frågan på sociala medier, först på Twitter och sedan på Instagram, och det slutade med att alla som svarade utom en person (samma i båda kanaler, hej Jenny ;-)) tyckte att den var mycket läsvärd – somliga tyckte till och med att det var en av de bästa titlar de läst – och då var det väl bara att tänka bort mina osäkerheter (antagligen var det mest så för att den är så lång) och börja! 
 
Och åh, vad glad jag är att jag gjorde det – och att jag ställde frågan till mina kloka följare, som tog sig tid att svara! 
 
Skräckfilmsregissören Stanislas Cordova har ett gigantiskt följe av halvt fanatiska beundrare – de har skapat ett eget hemligt nätverk på internet, myterna frodas och själv har han inte setts till sedan 1977. När hans tonårsdotter Ashley hittas död i en lokal i New York stämplas händelsen snabbt som självmord, men journalisten Scott McGrath anar oråd. Sist han närmade sig familjen Cordova blev det ett stort personligt nederlag för honom, men denna gången måste han ta chansen och försöka ta reda på vad det är som kan ha hänt, vad som orsakat Ashleys död. Tillsammans med ett par ganska otippade kompanjoner ger han sig in i jakten, som snart blir en hastigt snurrande virvel, av villospår, av upptäckter, av överraskningar och bevis. Vid sidan om detta har han en ex-fru och sin lilla dotter Samantha att tänka på – vilket går sådär. 
 
Det är så himla spännande, och det blir just spännande och lagom rysligt och läskigt väldigt snabbt. Mycket skickligt av Pessl. Jag gillar formatet, med en massa tidningsartiklar, bilder, utdrag från ”internet” och liknande – riktigt intressant och mycket välgjort. Ännu en gång, jag är så glad att jag tog mig an denna – jag blev väldigt positivt överraskad. En bok helt i min smak – den var ju en stor snackis när den kom, men om du, liksom jag, inte klev på tåget då – så gör det nu! Boken finns att köpa här eller här

0 reaktioner till “Nattfilm av Marisha Pessl”

Lämna en kommentar