Smakebit på söndag, 15 juli 2018 – My policeman av Bethan Roberts

 
Jag skriver detta på lördagskvällen, för imorgon söndag är jag på resande fot – först med buss genom Sverige och sedan med båt över Östersjön, mot Riga. Hoppas att detta kommer upp som det ska ändå! 
 
När vi var i Brighton i april var det nog ingen som missade ett besök på fantastiska Waterstones vid klocktornet. De hade gjort fantastiskt fina skyltningar med diverse teman – några av dem har blivit rutor i Sommarbingot till och med – och ett av borden hade Brightontips. Det var flera som köpte just My policeman – jag köpte den inte men har laddat ner den som e-bok – och de som läst den redan älskar den. Jag har läst halva och vill bara inte sluta  den är helt underbar. 
 
Och om vi får vara ytliga – omslaget! Helt ljuvligt. 
 
               

 
”He looked into his glass. ”How do you do it?” 
”Do what?” 
”Life… this life?” 
”Oh,” I said. ”That.” 
 
Where to begin? I had a sudden desire to stand up and stride about like a barrister, telling him a truth or two about this life, as he put it. Meaning my life. Meaning the lives of others. Meaning the morally dissolute. The sexually crminal. Meaning those whom society has condemned to isolation, dear and self-loathing. 
 
But I restrained myself. I didn’t want to scare the boy. 
 
”I don’t have much choice. I suppose I just jog along…” I began. ”Over the years, one learns…” 
 
Ur My policeman av Bethan Roberts, Chatto & Windus: 2012 
 
 
Fler Smakebitar kan du hitta hos Astrid Terese
 
 
Jag önskar er en fantastisk söndag! Under de närmaste dagarna hittas jag bäst på Instagram så häng på där för uppdateringar genom Sverige, över Östersjön och i Sovjet Lettland! 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 15 juli 2018 – My policeman av Bethan Roberts”

  1. Just ja, när jag såg den här på Instagram så tänkte jag att jag ville läsa den. Eftersom jag bott i Brighton så blev jag extra nyfiken.

    Gilla

Lämna en kommentar