Kristi Flygare på Styrsö

 

Igår var det Kristi Flygare och dags att åka ut och hälsa på hos Therese på Styrsö! Här är jag på spårvagnen, ännu ovetande om vilken spännande resa det skulle bli… 😉 VI åkte ut till öarna en hel del när jag gick på gymnasiet och visst kunde det vara ganska dramatiskt på spårvagnar och färjor, men nu trodde jag faktiskt att det var för tidigt på året för att riktigt ha fått ta fart. Så var det då ingalunda. Herregud! Vi lyckades klämma oss på spårvagnen i Brunnsparken men det var med nöd och näppe och resan ut till Saltholmen var trång, varm och en övning i tålamod. Men fram kom vi ju och trots att vi missade första färjan eftersom spårvagnen blev så sen så kom vi med nästa. Fick trösta oss med en sommarbulle emellan bara. 

 
 
Och tack vare det var vi ju praktiskt taget längst fram i kön för att kliva på Ylva som tog oss ut till ön! 
 
 
 
Drygt tre timmar efter att jag lämnade lägenheten parkerade vi oss med mat och vår lokalvärdinna på Öbergska. Fantastisk räksmörgås, som synes! 
 
Man slås ganska snart av avsaknaden av motorljud (förutom flakmoppar och trädgårdsredskap och så). Otroligt skönt! 
 
 
 
En promenad hem till Therese, där trafikstockning innebär flakmoppe, golfbil, cyklist och lite fotgängare på samma gata. Ljuvligt! Men hoppsan, vad varmt det var. Såg sedan att Göteborg var näst varmast i hela Europa igår och vi var lagom törstiga och härliga när vi kom fram. 
 
 
 
Kaffe och glass (och försvarliga mängder vatten) i trädgården visste var det satt ❤ 
 
 
 
 
 
Efter återkomst till civilisationen köpte vi sallad på Deli & Coffee och dinerade i det gröna i Kungsparken. Vilken underbar dag! ❤ 
 
 
Idag är det tydligen inget väder alls, men solen skiner i alla fall och jag ska till grannkommun och käka lunch på Gunnebo Slott om ett par timmar. Sedan får vi se! 
 

0 reaktioner till “Kristi Flygare på Styrsö”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s