Den sjuttonde veckan

Det är långhelg! Och jag är sjuk, störande nog. Men jag hade en fantastiskt fin dag i lördags och den stunden jag var ute igår när jag försökte trotsa halsont var också ganska skön, så jag får faktiskt inte klaga alltför mycket. Sedan jag hittade Alvedonröret (som naturligtvis var där det skulle, men det var inte där när jag yrade omkring inatt och letade) och kokade kaffe är det faktiskt lite bättre. Och så åskar det så det står härliga till, så det är inte direkt så att jag missar en massa trevliga utomhusaktiviteter heller… 
 
Lite bilder från förra veckan, då! 
 
 
I tisdags hade Göteborgs Litteraturhus ett härligt nördigt samtal med Stefan Lindberg och Gabriella Håkansson, om konspirationer som intrig. Mycket intressant – men det där med att starta ett program klockan 19 en vardagskväll, alltså… det blir sent och körigt. Nu blev det i och för sig mysigt fikahäng med Therese och Metta innan, så det gick bra ändå. 
 
 
I onsdags klippte jag mig och konstaterade att jag inte kan ta spegelselfies… 
 
 
Men blev nöjd, trots försening och proppar som gick mitt i föningen. Här på Kungsportsplatsen, trött, hungrig och allergisk Och i tydligt behov av något åt läppstiftshållet. 
 
 
Fick syn på lite sköna munkar och blev så till mig att jag råkade gå på 4:an mot Mölndal. Som tur var kom jag på det rätt snabbt. 
 
 
Vackra buskar utanför porten. 
 
 
I torsdags åt vi lunch på Cuckoo’s Nest för att tacka av Miriam, som har varit konsult hos oss ett tag. Jag åt örtbakad bleka med rostad broccoli och polentacrème – rackarns gott! 
 
 
I torsdags höll Anna Blennow ett föredrag om guidebokens historia de senaste 1000 åren på Göteborgs Litteraturhus. Vansinnigt fascinerande! Försökte fika på Kafé Frilagret innan men det var fullständigt kaos så vi travade ut i regnet för att leta upp något alternativ – och hittade Tommys Crêpes och Café tvärsöver gatan. Fräscht och supergott! (Nu kom jag på att jag redan skrivit om detta och tisdagens samtal, men det skadar inte.) 
 
 
I fredags gick jag från jobbet vid lunch för att delta i festligheterna kring avslutningen av Litteraturveckan i P1 – med utdelning av Sveriges Radios tre litteraturpriser. Massor av samtal, livesändning av Kulturnytt, quiz och uppläsningar och härligheter. Här kommer en smärre bildbomb – det är ingen idé att jag kommenterar precis allting. 
 
 
 
 
 
Ja, jag vann faktiskt quizet! 🙂 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gunnar D Hansson vann Lyrikpriset för Tapeshavet, som jag ju faktiskt läste i vintras! Hansson var med på Göteborgs Romanfestival och gjorde starkt intryck på mig, och det faktum att han är från Smögen skadar ju inte heller. Härlig man. Visste ni att det finns en dikt om GW i boken? 
 
 
Nicolas Kolovos vann Novellpriset för Underverket – till och med hans konkurrenter som satt framför oss skrek rakt ut av glädje när hans namn tillkännagavs! Jag har skam till sägande inte lyssnat på just den ännu, men den finns här i inläsning av Fredrik Hallgren. Själva underverket, tror jag, satt nästan vid våra fötter och var omåttligt gullig. 
 
 
Aleksander Kotturi vann Romanpriset för Broder – den enda av de nominerade som jag inte läst. Men jag ska! Han verkar vara en härlig person och det är skoj med lokalanknytning – området som skildras i boken ligger inte långt hemifrån mig. 
 
 
Med rejält ont i rumpan men uppfylld av energi och kultur bar det av hemåt via Bio Roy där jag fixade biljetter till visningen av Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap efter årsmötet om två veckor. Det var en ganska vacker vårkväll! 
 
 
Forsythia i rabatten hemmavid. 
 
 
 
 
 
En promenad i lördags förmiddags, till torget för att hämta paket. 
 
 
Har spanat på denna klänningen i flera år men inte slagit till förrän nu – men den sitter verkligen som en smäck! Löjligt nöjd. Och läppstiftet matchar! 
 
 
Drog iväg på afternoon tea hos Flickorna på Färjenäs med T. Otroligt gott och fräscht! Små smörgåsar, kakor, miniportion blåbärspaj, en liten panna cotta och sedan varma scones. Strålande, dit åker jag igen. 
 
 
En liten sväng upp på Ramberget blev det också. Kolla vitsipporna! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag borde ha stannat hemma igår, men det gjorde jag inte. Korkat! Det blev dessutom en riktigt krånglig resa med kollektivtrafiken – men med bonusen att jag hamnade på Järntorget och kunde fotografera körsbärsblommorna. Och lite krukor. 
 
 
Orkade inte med så värst mycket Merci Poesi, men det var trevligt att titta in i alla fall! 

0 reaktioner till “Den sjuttonde veckan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s