Smakebit på söndag, 18 mars 2018 – When Dimple met Rishi av Sandhya Menon

 
Idag strålar solen i Göteborg – men det är kallt. 11 minusgrader när jag vaknade i morse, vilket i och för sig var okristligt tidigt men ändå… brrr! Jag har haft en riktigt fullspäckad vecka med massor av roligt, så denna söndagsmorgon tar jag det väldigt lugnt. Har sett två avsnitt av Gift vid första ögonkastet, till exempel… Det kommer lite bilder från veckan som gott lite längre ner – det verkar ha blivit min tradition, att sammanfatta veckan i Smakebit-inläggen – ganska mysigt, inte sant? 
Veckans Smakebit kommer ur When Dimple met Rishi av Sandhya Menon, som jag ramlade över av en slump på biblioteket häromdagen. Den handlar om en flicka i Fresno, Kalifornien, som är andragenerationsinvandrare från Indien med ganska traditionella föräldrar. Själv vill hon ta över teknikvärlden, och när föräldrarna tillåter henne att vara med på ett sexveckorsprojekt på Stanford University blir hon otroligt förvånad – men de har förstås en baktanke. Den verkar ganska banal hittills, dock gillar jag tuffa kvinnliga huvudpersoner, särskilt tonåringar som sätter sig upp mot överhet och tradition. Dessutom är den rolig. 
 
 
 ”‘Mamma, please! Why did you and Papa do this? Why are you trying to set me up with some dude I’ve never heard of before in my life? You know that’s not why I’m here! You know how important this is to me!’ Dimple felt tears rising, pressing hot and furious against her eyelids. For once, why couldn’t her parents just be on the same page as her? 
‘Dimple, beti, math ro.’ Mamma sounded genuinely upset now. ‘Don’t cry. We just wanted you to meet him. He is a good boy, from a good family. You have a lot in common.’ 
Dimple swipedat her eyes, ignoring the looks of a couple of early risers probably headed out to coffee. They were all blurry to her anyway, without her glasses on. ‘Don’t you see? I. Don’t. Care.He could be crafted from unicorn dust and jelly beans, and I will wouldn’t want to have anything to do with him. I’m not interested in a marriage partner, Mamma, now or ten years fom now!” 
There was a shufflling, like Mamma was holding the phone away from her. She heard her mumble in Hindi, ‘Vijay, you talk to her.’ A pause, and then. ‘I don’t know. Something about unicorns. I don’t understand.'” 
 
 
Ur When Dimple met Rishi av Sandhya Menon, Hodder & Stoughton: 2017 
 
 
Fler Smakebitar finns att läsa hos Astrid Terese
 
 
 
Här är en selfie från förra söndagen när vännen I och jag tramsade på Messenger och jag satt på vagnen på väg till bokcirkeln. Fem minuter efter detta klickade jag hem ett rouge på Lyko. Förklaring överflödig, tror jag… 
 
 
Mysig träff, även om vi var rätt oense om boken. (De nya dödssynderna av Stefan Einhorn.) Kan varmt rekommendera denna goda från Kiviks musteri! 
 
 
I måndags var det klassikerprat på Stadsbiblioteket, om Shirley Jackson i allmänhet och Hemsökelsen på Hill House synnerhet. Inger Edelfeldt föreläste och svarade på frågor – det var fantastiskt! Hon är lite av en tonårsidol, jag måste läsa mer av henne. Och läsa om Juliane och jag som jag köpte på Bokbörsen för inte så länge sedan. 
 
 
I tisdags var det bokcirkel på biblioteket om Kejsarn av Portugallien. Jag har inga bilder, men här är en annan bild på Selma Lagerlöf, här i Danmark tillsammans med Valborg Olander. Mycket trevligt! 
 
 
I onsdags fick jag ett infall och köpte mig en smoothie i automaten i entrén. OJ vad god den var. Och tack för receptet, Froosh! 
 
 
 
I onsdags var jag bjuden på middag hos Linda i Majorna. Rotfruktssoppa och fantastiskt gott bröd! Fina samtal och glass och varma hallon fick jag också. (Och ett bett i pekfingret av katten Sally ;-)) 
 
 
En vacker torsdagsmorgon. Sned, men tjusig. 
 
 
Det var min tur att bjuda på torsdagsfika på jobbet. Jag hade ambitiösa planer på att baka körsbärspajer och grejer, men i helgen när jag skulle handla till sagda pajer knatade jag in i fikabrödshyllan för att se om jag kunde hitta något att komplettera paj med så att jag inte behövde baka massor. Då fick jag syn på marängbottnarna och insåg att jag var dum i huvudet. Herregud! Marängbottnar, vispad grädde med lemon curd och en massa bär och frukt från frysen. Det blev en totalsuccé vill jag lova. Kladdigt och ljuvligt. 
 
 
På kvällen var det bokbytarkväll på Kvillehyllan. Sofia och jag tog en fika på Espresso House på Backaplan först. Jag var tidig och planterade mig med en kopp White Cherry från Dear Tea Society. Oh, så gott det var! Det är väldigt trevligt att Backaplan har fått ett mysigt fik tycker jag. Eller som min kusin skrev, ”Har aldrig sett orden ”mysigt” och ”Backaplan” i samma mening. Det lät fint!” 
 
 
Denna tog jag inte med mig hem, dock en roman av Bengt Ohlsson och en av Britt-Marie Mattsson. Och denna: 
 
 
 
 
Tja. Vi får se om det blir några käx 😉 
 
 
Även i fredags var det vackert väder och jag hade flera möten i rummet med denna utsikten. Inte så dumt! 
 
I fredags kväll var jag och hämtade en massa paket efter jobbet – mina nya påslakan, lite kläder, sagda rouge och lite annat från Lyko (bl.a en nattkräm med getmjölk) och ett nytt aktivitetsarmband. Sedan lagade jag en grekiskinspirerad paj: 
 
 
och gjorde inte många knop resten av kvällen. Så skönt. 
 
 
Igår följde jag med Metta på stickklubb för första gången! Jag var ganska nervös men det var mycket trevligt. Brogyllens smoothie levererade – det var ju St Patrick’s Day! Även här fick jag ett väldigt gott te, Studio 54 från Johan och Nyström. 
 
 
Massor av angorabôs! Mysigt. t
 
 
Efter en mycket märklig busstur på två hållplatser var det dags för Internationell Författarscen på Stadsbiblioteket, med Dorit Rabinyan vars Alla floder flyter mot havet jag just läste i veckan som gick. Intressant! 
 
När jag kom hem högg jag en tvättid, städade, bäddade rent och gjorde en väldigt god men ful middag bestående av rostad blomkål, kesoröra med massor av pepparrot och lite rostbiff. Målade naglarna petroblå, halvkollade på Midsomer Murders, allt i soffläge 😉 
 
 
Imorse kom jag på att jag hade färska jordgubbar i kylen sedan förra helgen som jag glömde ta med till jobbet i torsdags – et voilà, de var fortfarande fräscha! Smoothie med banan och körsbär blev det av dem. 
 
Idag blir det nog ett träningspass om ett par timmar om jag slutar nysa och snörvla efter att ha tagit allergitablett – annars får jag väl vackert hoppa det. Ikväll, Tårtgeneralen och middag med T! 
 
Trevlig söndag på er! 

0 reaktioner till “Smakebit på söndag, 18 mars 2018 – When Dimple met Rishi av Sandhya Menon”

  1. Jag skulle nästan kunna våga mig på en gissning om hur den boken slutar 🙂

    Håller för övrigt med din kusin; "mysig" och "Backaplan" förekommer inte ofta i samma mening.

    Gilla

  2. 11 grader er virkelig kaldt! Det er slik i Norge og nå, eller hvert fall her vi bor – på sørlandskysten. Vi håper på vår! 🙂
    Stilig å se bilder fra uken din, det ble som en smakebit på deg og, ikke bare boken 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

    Gilla

  3. Kul att läsa om och se bilder från din vecka 🙂 Jag borde kanske också börja med en sammanfattning i slutet av veckan, rolig idé som sagt. Och tack för smakbiten!

    Gilla

  4. Hej, inget fel i indiska författare men jag blev mer tagen av fotot på Selma och inser att jag måste öka min allmänbildning o läsa lite mer av henne. Tack för smakbiten

    Gilla

Lämna en kommentar